Tipul bucătăriei:
Pui fript de Tom Kerridge cu bacon, mazăre și salată verde
- serveste 4
- Uşor
Acesta este un fel de mâncare grozav de primăvară, plin de aromă și un adevărat semn din cap pentru vremurile mai calde care urmează. Salata verde și menta adaugă un gust foarte curat, proaspăt, iar prăjirea la oală îl menține fraged
Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.
Ingrediente
- supă de pui 350 ml
- vin alb 200 ml
- pui 1 mare
- slănină afumată 200 g, tăiate cubulețe
- unt 100 g
- Mazăre congelată 350g
- salata verde mica 2, feliate fin
- mentă 1 buchet, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Într-o cratiță mare, aduceți supa de pui și vinul alb până la fierbere. Pune puiul în oală și pune capacul. Dați oala la cuptor și gătiți timp de 1 oră și jumătate sau până când puiul este gătit (verificați străpungând cea mai groasă parte a coapsei – zeama trebuie să curgă limpede). Scoateți puiul din tigaie și păstrați-l la cald. Puneți tigaia înapoi pe plită, adăugați slănina tăiată cubulețe și reduceți lichidul de gătit la foc mare cu aproximativ ½ până ajunge la o consistență mai groasă, asemănătoare unui sos. Se amestecă ușor untul până când sosul devine lucios. Adăugați mazărea și încălziți. La sfârșit, amestecați salata verde și menta și uscați puțin. Puneți puiul la foc sau glisați-l sub un grătar încins pentru a da puțină culoare pielii și serviți cu mazăre și sos.
Informatii nutritionale
- Kcals 829
- Gras 57g
- Carbohidrați 10.7g
- Fibră 5.4g
- Proteină 60.4g
- Sare 3.4g