Skip to content

Tipul bucătăriei:

Kiev de pui cu chipsuri și verdeață

Pui Kiev

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Stăpânește în seara asta un favorit clasic al familiei în puțin peste o oră. Cu piept de pui fraged, bazine de unt de usturoi și un strat auriu crocant, acesta este mâncarea confortabilă la maxim


Faceți aceste kiev-uri clasice de pui pentru o masă ușoară în mijlocul săptămânii, apoi verificați tava de kiev de pui, curry katsu katsu de pui, kiev de pui fript și rețete de pui mai interesante.

Ingrediente

  • piept de pui fără piele 4 mari
  • sare de mare fulgi 2 linguri
  • unt nesarat 150g, înmuiat
  • usturoi 8 cuișoare, zdrobite
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
  • lămâie 1, o stoarcere de suc, plus pene de servit
  • făină simplă 75g
  • ouă 3, bătut
  • pesmet panko 150g
  • boia afumată 1 linguriță
  • granule de usturoi 1 linguriță
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • chipsuri de cuptor a servi
  • Salata racheta a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți puiul într-un recipient, presărați sarea de mare fulgioasă, acoperiți și lăsați la frigider 6 ore. Acest lucru va ajuta condimentul să pătrundă în carne.

  • Pasul 2

    Scoateți sânii din recipient, apoi tăiați fileul mic din partea de jos a fiecăruia și așezați partea. Utilizați un cuțit mic și ascuțit pentru a face o incizie în partea laterală a fiecărui sân, în partea cea mai groasă, apoi înfășurați cuțitul pentru a crea un buzunar mare prin mijlocul sânului.

  • Pasul 3

    Bateți împreună untul, usturoiul, pătrunjelul și o stoarcere de suc de lămâie într-un castron mic cu puțin condiment. Împărțiți untul de usturoi între cele patru piepturi de pui, înfundându-l în buzunare. Folosiți fileurile mici pe care le-ați scos pentru a înfunda găurile din fiecare piept și păstrați untul de usturoi în interior.

  • Pasul 4

    Puneți făina și oul bătut în vase separate de mică adâncime și condimentați bine făina. Încărcați pesmetul într-un altul, apoi amestecați prin boiaua și granulele de usturoi.

  • Pasul 5

    Lucrând cu un piept de pui pe rând, trageți ușor prin făină, scuturați orice exces, apoi întoarceți-l în ou și, în cele din urmă, rotiți-le în pesmet. Bateți cât mai mult din amestecul de pesmet pentru a crea un strat foarte gros.

  • Pasul 6

    Umpleți o tigaie mare cu 2cm de ulei și încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Încălziți uleiul la 180C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Se prăjește kiev-urile, în serie, dacă este necesar, timp de 3 minute pe fiecare parte, până când sunt aurii. Scurgeți-le pe hârtie de bucătărie și presărați-le cu sare de mare fulgioasă, apoi puneți-o pe o tavă mare de copt. Coaceți la cuptor 5-10 minute sau până când puiul este gătit.

  • Pasul 7

    Serviți kiev-urile cu chipsuri de cuptor, salată de rachete și pene de lămâie pentru stoarcere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 801
  • Gras 47.4g
  • Saturează 21.8g
  • Carbohidrați 42,8g
  • Zaharuri 1.4g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 49.2g
  • Sare 8.3g
.
#Pui #Kiev
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *