Tipul bucătăriei:

Pui la grătar și cârnați cu sos de grătar Carolina de muștar

Pui la grătar și cârnați cu sos de grătar Carolina de muștar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 8
  • Uşor

Fierbinte, picant și mai puțin dulce decât alte soiuri, sosul Carolina BBQ completează perfect carnea caramelizată, afumată


Poate fi dificil să gătești mâncare pe un grătar, dar secretul pentru a-l rezolva stă în planificarea inteligentă și în câteva cunoștințe simple. De la importanța pre-gătirea cărnii la cărbunii bancari și frumusețea unei glazuri de foc, dulce și fumat, faceți acest lucru corect și jocul dvs. pentru grătar va deveni imbatabil.


Planificați grătarul

Este important să planificați exact ce și când doriți să mâncați mâncarea dvs. pentru grătar. Programați gătitul în prealabil al cărnii în ziua dvs., precum și timpul necesar pentru a pregăti, aprinde și încălzi cărbunii grătarului, astfel încât să nu ajungeți să mâncați mult mai târziu decât a fost planificat.

Pregătirea cărnii pentru grătar

Evitați carnea crudă la mijloc la un grătar oferindu-i mai întâi o vrajă în cuptor. S-ar putea să credeți că acest lucru este înșelăciune sau voință
rezultă un rezultat final mai uscat, dar prepararea la foc mic crește temperatura internă a cărnii foarte încet. Acest lucru asigură că va fi complet gătit, dar totuși suculent și fraged, după ce a părăsit grătarul. Aceasta este o tehnică pe care o folosesc majoritatea restaurantelor – pre-gătitul și apoi finisarea pentru service reduc timpul pe care clienții trebuie să-l aștepte pentru mâncare și timpul de gătit practic, fără niciun efect asupra produsului finit.

Bancarea cărbunilor

Gătitul la căldura feroce a unui grătar este o provocare și poate scăpa de sub control destul de ușor. O modalitate bună de a preveni acest lucru este de a înălța cărbunii fierbinți pe o parte, astfel încât să creați o zonă mai rece pe cealaltă. Aceasta înseamnă că puteți roti lucrurile dacă unele bucăți se gătesc mai repede decât altele și aveți un loc pentru a menține alimentele calde în timp ce terminați restul.

Căldură directă

Căldura directă a unui grătar poate fi mai mare de 300C atunci când este foarte furioasă. Acest lucru determină zaharurile și enzimele de pe
suprafața cărnii pentru a se carameliza – cunoscută sub numele de reacția Maillard – care are ca rezultat carne delicioasă sărată, umami. Celălalt beneficiu al unui grătar este caracterul aromat fumat pe care îl aduce mâncării. Sucurile de grăsime, marinată și gătit se scurg pe cărbunele fierbinte sau pe flacăra de gaz, creând fum care va conferi aromă ceea ce gătești.

Vitrarea cărnii pentru grătar

O modalitate excelentă de a vă lua grătarul până la crestătură este de a face o glazură care să ofere totul un plus de aromă lucioasă la sfârșit. Ar putea fi la fel de simplu ca niște ulei, suc de lămâie, usturoi zdrobit și oregano sau sosul de BBQ afumat, dulce și aprins. Glazurile sunt de obicei adăugate cel mai bine la sfârșit, deoarece tind să ardă, așa că asigurați-vă că carnea sau legumele sunt gătite complet, apoi tocați totul pentru a fi super lucioasă.

Ingrediente

  • coapse întregi de pui și toiaguri 8
  • carnati 12

SOS DE GRĂTAR CAROLINA

  • Muștar american 200g
  • zahăr brun moale deschis 75g
  • oțet de mere 75 ml
  • ketchup 2 linguri
  • sos Worcestershire 1 lingură
  • granule de usturoi 1 lingură
  • boia afumată 2 lingurițe
  • piper roșu Sp linguriță
  • sare de mare fină ½ linguriță
  • sos iute câteva liniuțe

A SERVI

  • salată de varză
  • porumb pe știul

Metodă

  • Pasul 1

    Cu o zi înainte sau cu câteva ore înainte de a începe grătarul, încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Condimentați puiul peste tot, puneți-l pe o tavă de copt cu pielea în sus și prăjiți-l timp de 40 de minute. După 25 de minute, adăugați cârnații. Se răcește până la temperatura camerei, apoi se răcește. Scoateți din frigider 15 minute înainte de a găti la grătar.

  • Pasul 2

    Pentru a face sosul pentru grătar, puneți toate ingredientele într-o tigaie mică și încălziți ușor până când zahărul s-a dizolvat, apoi răciți și răciți.

  • Pasul 3

    Încălziți un grătar la mare cu cărbunii înălțați pe o parte. Dacă folosiți un grătar cu gaz, lăsați arzătoarele într-o parte. Puneți cârnații și puiul cu pielea în jos peste partea fierbinte timp de 5-10 minute sau până când sunt aurii și carbonizați, apoi răsturnați și repetați pe cealaltă parte.

  • Pasul 4

    Se toarnă două treimi din sosul BBQ într-un castron și se folosește o pensulă de patiserie pentru a acoperi cârnații și puiul peste tot cu sosul. Gatiti si rotiti la fiecare 30 de secunde-1 minut timp de 4-5 minute sau pana cand sunt carbonizate, caramelizate si incalzite complet. Se servește cu sosul de grătar rămas pe lateral, salată de varză și porumb pe știuleți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 347
  • Gras 21.2g
  • Saturează 6.7g
  • Carbohidrați 17.4g
  • Zaharuri 11.8g
  • Fibră 2.7g
  • Proteină 20.4g
  • Sare 2.5g
.
#Pui #grătar #și #cârnați #sos #grătar #Carolina #muștar
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast