Tipul bucătăriei:
Pui Piri-Piri și salată de iarnă
- servește 4 persoane
- Uşor
Creați-vă propriul pui, chips-uri și salată în stil portughez acasă. Îndreptați toate sucurile picante de copt într-un castron pentru a le servi alături
Încercați această răsucire pe un pui fript sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui fript.
Ingrediente
- Toată găina 1,5 kg
- chipsuri de cuptor a servi
- ketchup, muștar american și maioneză a servi
PIRI-PIRI MARINADE
- ardei iute 3, tocate aproximativ
- usturoi 2 cuișoare, tocate grosier
- ghimbir o bucată de 3cm, tocată aproximativ
- oregano uscat 1 linguriță
- coriandru 1 linguriță
- paprika (neafumat) 1 linguriță
- otet de vin rosu 2 linguri
- ulei de arahide 2 linguri
SLAW DE IARNA
- ceapa rosie 1, feliat fin
- morcovi 2, curățate și mărunțite
- sfeclă 1, curățat și mărunțit
- frunze verzi 4 frunze, mărunțite
- maioneză 2 linguri
- iaurt grecesc 2 linguri
- otet de vin rosu 2 lingurițe
- semințe de chimen 1 linguriță, însămânțată
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă toate ingredientele pentru marinată într-un mic robot de bucătărie. Frecați marinata pe pui și lăsați-o timp de 1 oră la temperatura camerei.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Puneți puiul într-o tavă de prăjit și gătiți timp de 1 oră și 20 de minute. Odihniți-vă sub folie vrac timp de 20 de minute. În timp ce puiul se odihnește, amestecați ingredientele de salată și condimentați. Serviți puiul cu salată, cartofi prăjiți și condimente.
Informatii nutritionale
- Kcals 418
- Gras 28.6g
- Saturează 6.5g
- Carbohidrați 6g
- Zaharuri 5g
- Fibră 2.2g
- Proteină 33.1g
- Sare 0,3g