Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Pui prăjit cu sare de rozmarin

Pui prăjit cu sare de rozmarin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Încercați rețeta noastră expertă pentru cea mai aurie friptură, pui cu piele crocantă – principalul perfect pentru cina dvs. de duminică


Încercați această răsucire pe un pui fript, apoi verificați clasicul nostru pui fript, budinci din Yorkshire și mai multe rețete de cină prăjite.


Sarea pielii de pui peste noapte atrage umezeala și îți oferă o piele aurie și clară după prăjire.

Ingrediente

  • Toată găina 1,5 kg
  • rozmarin frunze culese pentru a face 1 lingură
  • cristale de sare de mare 2 linguri
  • ulei de masline

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți puiul pe un raft peste o tavă de prăjit. Ștergeți un raft în partea de jos a frigiderului pe care puiul se va potrivi în tava sa.

  • Pasul 2

    Folosiți un pistil și un mortar pentru a zdrobi rozmarinul și sarea. Frecați acest amestec peste tot puiul și răcoriți, neacoperit, peste noapte. Scoateți puiul din frigider cu 30 de minute înainte să doriți să-l gătiți pentru a ajunge la temperatura camerei.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Îndepărtați orice sare în exces de pe pui și stropiți-l peste puțin ulei de măsline.

  • Pasul 4

    Se prăjește 1 oră 20 de minute sau până când pielea devine rumenită și crocantă, iar puiul gătit. Odihniți-vă sub folie vrac timp de 20 de minute înainte de sculptură.

Informatii nutritionale

  • Kcals 433
  • Gras 27.4g
  • Saturează 6.8g
  • Carbohidrați 0,1g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 46.1g
  • Sare 4g
.
#Pui #prăjit #sare #rozmarin
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *