Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un pui fript de aur într-un vas de copt alb

Pui prăjit pe aluat crocant de rozmarin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Feliile groase de aluat prepară un pivot pentru pui fript în această rețetă confortabilă și absorb toate sucurile delicioase de gătit. Perfect pentru prânzul de duminică


Încercați această răsucire pe un pui fript sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui fript.

Ingrediente

  • pui 1 întreg (aproximativ 1,5 kg)
  • ulei de masline
  • aluat 4 felii groase, înjumătățite
  • rozmarin câteva crenguțe
  • usturoi 1 bec întreg, înjumătățit
  • lămâie 1, zestrat și înjumătățit
  • crème fraîche 4 linguri
  • mustar Dijon ½ linguriță

SALATĂ DE LĂTUCE ȘI CHALOT

  • oțet balsamic 1 lingură
  • echalion șalotă 1, tocat mărunt
  • ulei de masline 2 linguri
  • salata de miel 100g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Frecați puiul cu un strop de ulei de măsline și condimentați bine. Aruncați aluatul cu rozmarinul, încă 2 linguri de ulei de măsline și câteva condimente.

  • Pasul 2

    Întindeți pâinea pe fundul unei forme antiaderente de prăjire cu usturoiul și jumătățile de lămâie zestată, apoi așezați puiul deasupra. Prajiti 1 ora. Se amestecă împreună crème fraîche, coaja de lămâie și muștar și se condimentează bine. Scoateți puiul și periați-l peste tot cu amestecul de cremă. Se prăjește încă 15 minute sau până când puiul este fiert și auriu, iar pâinea este crocantă.

  • Pasul 3

    Odihniți puiul timp de 20 de minute. Bateți împreună oțetul balsamic, șalotă și ulei de măsline și condimentați. Aruncați salata de miel cu pansamentul. Tăiați puiul și serviți cu pâinea crocantă și salata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 851
  • Gras 51.6g
  • Saturează 19g
  • Carbohidrați 38.4g
  • Zaharuri 4.4g
  • Fibră 3.3g
  • Proteină 56.6g
  • Sare 1.6g
.
#Pui #prăjit #aluat #crocant #rozmarin
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *