Tipul bucătăriei:
Puiul și prazul se coc
- servește 4 persoane
- Uşor
Dulceața prazului și adâncimea de aromă pe care o aduc coapsele de pui și slănina, plus sos bogat de brânză și pesmet crocant, fac o masă reconfortantă în timpul săptămânii
Încercați această coacere de pui și praz, apoi verificați plăcinta noastră de pui și praz, caserola de pui, pui fript și rețete mai interesante de pui.
Ingrediente
- ulei de masline 3 linguri
- fileuri de coapsa de pui fara piele 500g, tăiate în bucăți
- slănină striată 4 rashers, tocate
- praz 2, spălat și tăiat felii
- cimbru 4 ramuri, plus frunze dezbrăcate din 6 ramuri
- Muștar englezesc 1 lingură
- sos de brânză gata preparat 350g
- cheddar 50g
- firimituri de pâine 100g
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă, condimentați bine fileurile de pui și prăjiți-le cu bacon 3-4 minute, rotind, până se rumenesc. Includeți într-un vas de copt de 20cm x 30cm. Adăugați prazul în tigaie cu un praf de sare și gătiți ușor timp de 10 minute până se înmoaie, apoi adăugați ramurile de cimbru, muștarul, sosul de brânză și 50ml de apă și amestecați bine. Se introduce în vasul de copt și se amestecă din nou bine.
-
Pasul 2
Amestecați împreună brânza și pesmetul, apoi presărați uniform peste pui și praz, stropiți restul de ulei și presărați frunzele de cimbru.
-
Pasul 3
Coaceți timp de 25-30 de minute sau până devine aurie și clocotitoare. Serviți cu o salată verde mare, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 683
- Gras 41.7g
- Saturează 16.4g
- Carbohidrați 30g
- Zaharuri 6.7g
- Fibră 2.6g
- Proteină 45,8g
- Sare 2.4g