Tipul bucătăriei:
Pulpă de miel friptă cu hamsie, usturoi și rozmarin
- servește 6-8
- Uşor
O frecare puternică duce această articulație prăjită la nivelul următor – și dă un sos delicios de unt pentru a o servi cu
Încercați această preluare a piciorului de miel fript și consultați sfaturile noastre pentru a găti piciorul perfect de miel aici.
Ingrediente
- pulpă de miel 2 kg
- fulgi de sare de mare 1 lingură
- unt 80g, înmuiat
- usturoi 8 cuișoare, 4 zdrobite și 4 bătute
- rozmarin tocat mărunt pentru a face 2 linguri
- hamsii 5 fileuri în ulei de măsline, scurse
- lămâie 1, înjumătățit și 1⁄2 suc
- boabe de piper negru măcinat pentru a face 1/4 linguriță
- cepe roșii 2, sferturi
- vin alb 300ml
- cartofi prăjiți și legume a servi
Metodă
-
Pasul 1
Scoateți mielul din frigider cu 1 oră înainte de gătit și marcați pielea cu un cuțit ascuțit. Se presară peste tot cu sare de mare, frecându-l în mijlocul barelor.
-
Pasul 2
Puneți untul, cățelele de usturoi zdrobite, rozmarinul și hamsia într-un blender și bateți până se omogenizează. Transferați într-un castron, adăugați sucul de lămâie și piperul negru și amestecați pentru a combina. Frecați untul de hamsie-rozmarin pe tot mielul pentru a acoperi uniform.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți ceapa roșie, restul de usturoi și lămâie, jumătate într-o formă de copt și puneți mielul deasupra. Prajiti 30 de minute. Scoateți mielul din cuptor, amestecați-l cu sucurile din tigaie și turnați vinul în fundul formei. Coborâți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Prăjiți-l pentru încă 30 de minute. Puneți mielul pe o farfurie, amestecați din nou cu vinul cu unt, acoperiți și odihniți timp de 30 de minute. Transferați mielul pe o scândură și sculptați. Serviți cu sucurile de tigaie, cartofi prăjiți și legume, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 456
- Gras 29g
- Saturează 14.1g
- Carbohidrați 4.5g
- Zaharuri 3.2g
- Fibră 1.2g
- Proteină 38g
- Sare 2.5g