Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă picior fript de miel

Pulpă de miel friptă cu hamsie, usturoi și rozmarin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

O frecare puternică duce această articulație prăjită la nivelul următor – și dă un sos delicios de unt pentru a o servi cu


Încercați această preluare a piciorului de miel fript și consultați sfaturile noastre pentru a găti piciorul perfect de miel aici.

Ingrediente

  • pulpă de miel 2 kg
  • fulgi de sare de mare 1 lingură
  • unt 80g, înmuiat
  • usturoi 8 cuișoare, 4 zdrobite și 4 bătute
  • rozmarin tocat mărunt pentru a face 2 linguri
  • hamsii 5 fileuri în ulei de măsline, scurse
  • lămâie 1, înjumătățit și 1⁄2 suc
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face 1/4 linguriță
  • cepe roșii 2, sferturi
  • vin alb 300ml
  • cartofi prăjiți și legume a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Scoateți mielul din frigider cu 1 oră înainte de gătit și marcați pielea cu un cuțit ascuțit. Se presară peste tot cu sare de mare, frecându-l în mijlocul barelor.

  • Pasul 2

    Puneți untul, cățelele de usturoi zdrobite, rozmarinul și hamsia într-un blender și bateți până se omogenizează. Transferați într-un castron, adăugați sucul de lămâie și piperul negru și amestecați pentru a combina. Frecați untul de hamsie-rozmarin pe tot mielul pentru a acoperi uniform.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți ceapa roșie, restul de usturoi și lămâie, jumătate într-o formă de copt și puneți mielul deasupra. Prajiti 30 de minute. Scoateți mielul din cuptor, amestecați-l cu sucurile din tigaie și turnați vinul în fundul formei. Coborâți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Prăjiți-l pentru încă 30 de minute. Puneți mielul pe o farfurie, amestecați din nou cu vinul cu unt, acoperiți și odihniți timp de 30 de minute. Transferați mielul pe o scândură și sculptați. Serviți cu sucurile de tigaie, cartofi prăjiți și legume, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 456
  • Gras 29g
  • Saturează 14.1g
  • Carbohidrați 4.5g
  • Zaharuri 3.2g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 38g
  • Sare 2.5g
.
#Pulpă #miel #friptă #hamsie #usturoi #și #rozmarin
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *