Tipul bucătăriei:
Ragu de miel, roșii și oregano
- servește 4 persoane
- Uşor
Schimbați bolul același vechi pentru acest sos de miel catifelat, făcut ușor și parfumat cu oregano proaspăt. Se servește cu o pătură de parmezan
Încercați această rețetă de ragu de miel, apoi verificați spaghetele noastre bologneze. Dacă nu puteți obține oregano, cimbru, rozmarin sau câteva frunze de dafin vor funcționa în schimb.
Ingrediente
- ulei de masline pentru prajit
- carne tocată de miel 500g
- ceapă 1, tocat mărunt
- morcovi 2, tocat mărunt
- țelină 2 bastoane, tocate mărunt
- oregano proaspăt o grămadă, frunze culese
- vin roșu 150ml
- roșii de prune 2 cutii de 400 g
- tagliatelle (sau orice alte paste) de servit
- parmezan ras fin, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiță la foc mare și prăjiți carnea de miel tocată până când este cu adevărat crocantă. Scoateți-o pe o farfurie. Adăugați ceapa, morcovii, țelina și trei sferturi de oregano în caserolă cu un vârf mare de sare și puțin mai mult ulei. Gatiti timp de 15 minute, amestecand regulat, pana cand legumele se inmoaie.
-
Pasul 2
Întoarceți tocat înapoi, împreună cu vinul roșu, și reduceți la jumătate. Adăugați roșiile și o jumătate de cutie de apă, apoi fierbeți ușor 1 oră și 30 de minute până se îngroașă. Condimentați cu sare și o mulțime de piper negru. Presărați frunzele de oregano rămase peste ragu, apoi serviți cu tagliatelle și parmezan.
Informatii nutritionale
- Kcals 759
- Gras 24.2g
- Saturează 8.8g
- Carbohidrați 85.1g
- Zaharuri 14.6g
- Fibră 9.9g
- Proteină 39.3g
- Sare 0,3g