Tipul bucătăriei:
Ratatouille cu aluat de usturoi crocant
- servește 4 persoane
- Uşor
Cea mai bună rețetă ușoară, de ratatouille; ambalate cu roșii, vinete, dovlecei și ardei roșu. Este ușor de făcut și hrănește 4. Se servește alături de aluat cu o lovitură de usturoi
Cauti o reteta de ratatouille? Încercați această rețetă clasică sau verificați răsucirea noastră turcească. De asemenea, avem mai multe rețete de vinete și rețete de roșii pe care să le încercați.
Ingrediente
- ceapă 1 mare, tocată mărunt
- usturoi 3 cuișoare, 1 înjumătățit și 2 zdrobit
- ulei de masline
- Vânătă 1 mare, tăiat cubulețe
- dovleceii 2, cubulete
- ardei rosu 1, cubulete
- roșii feliate 400g tablă
- roșii cherry 250g
- busuioc o grămadă mică, tocată
- pâine cu maia 8 felii subțiri
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti ceapa si usturoiul zdrobit in 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta timp de 5 minute. Adăugați vinetele și gătiți-le 10 minute.
Adăugați dovleceii și piperul și gătiți-i 2 minute, apoi adăugați roșiile și fierbeți-le la foc mic timp de 15 minute. Se amestecă prin busuioc.
-
Pasul 2
Prajeste aluatul, freaca-l cu jumatatile de usturoi si stropeste cu 1 lingura de ulei de masline. Se servește cu șobolan.
Informatii nutritionale
- Kcals 249
- Gras 7.5g
- Saturează 1g
- Carbohidrați 40.1g
- Fibră 7.5g
- Proteină 7.9g
- Sare 0,75g