Skip to content

Tipul bucătăriei:

2051

Regina prunelor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Acest desert clasic britanic folosește compot de prune de casă și este acoperit cu bezea aurie – budinca de familie perfectă pentru a urma friptura de duminică.


Ingrediente

  • prune 6 copt, dar ferm, înjumătățit și împroșcat
  • zahăr tos auriu 275 g
  • lămâie necerată ½, suc și coaja fină
  • unt 15 g, plus suplimentar pentru unt
  • ouă de crescătorie în aer liber 4 medii
  • pesmet alb proaspăt 125 g
  • lapte integral 500 ml
  • extract de vanilie ½ linguriță
  • cremă unică răcit pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați prunele în sferturi și puneți-le într-o cratiță cu 100 g de zahăr și sucul de lămâie. Acoperiți și gătiți ușor timp de 15 minute, răsturnând o dată, până când zahărul s-a dizolvat și prunele s-au înmuiat. Scoateți capacul și măriți căldura. Fierbeți prunele încă 8-10 minute până când devin moi și sosul s-a îngroșat să semene cu un compot de fructe. Amestecați regulat pentru a nu se lipi. Se pune într-un vas bine uns cu unt, de 2 litri, rezistent la cuptor – un vas de sufleu este ideal. Se lasa la racit 30 de minute.

  • Pasul 2

    Separam 3 oua (rezervand albusurile) si batem cele 3 galbenusuri cu 1 ou intreg intr-un castron mare pana se omogenizeaza. Se amestecă 25 g de zahăr rămas, coaja de lămâie, untul moale, pesmetul și laptele. Se lasa sa stea 15 minute pentru a permite pesmetului sa se umfle. Puneți ușor amestecul de pâine peste prunele răcite, întindeți uniform și lăsați să stea încă 15 minute.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Coaceți budinca pe o tavă rezistentă, în centrul cuptorului, timp de aproximativ 40 de minute, până se rumenește ușor și doar se fixează. Ar trebui să se clătinească încă puțin la mijloc. Bateți albușurile spumă și amestecați restul de zahăr (pic câte puțin) până când bezeaua devine groasă și lucioasă. Incorporați extractul de vanilie. Scoateți vasul din cuptor și îngrămădiți bezeaua deasupra. Reveniți încă 15-20 de minute până când bezeaua se întărește și se rumenește ușor. Se serveste fierbinte cu smantana.

Informatii nutritionale

  • Kcals 416
  • Gras 10.2g
  • Carbohidrați 75,8g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 9.9g
  • Sare 0,67g
#Regina #prunelor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *