Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de rulada de bezea cu capsuni cu Earl Grey

Ruladă de căpșuni și Earl Grey

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8-10 felii
  • Uşor

O actualizare inteligentă pentru clasicul roll elvețian. Această ruladă ușoară, cu aromă de Earl Grey, umplută cu căpșuni și smântână, este concepută pentru a impresiona cu fiecare felie ca un desert inteligent de petrecere.


Ingrediente

  • suc de lămâie 3 linguri
  • ceai Earl Grey din frunze vrac 2 linguri
  • ouă 4, separate
  • zahăr pudră 75g, plus extra pentru stropire
  • făină simplă 75 g
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • extract de portocale câteva picături

UMPLERE

  • suc de lămâie 2 linguri
  • zahăr pudră 3 linguri
  • frișcă 300 ml
  • căpșune 15, mediu-mari

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180 C/ventilator 160 C/gaz 4 și tapetează baza unei forme elvețiane de 25 × 35 cm sau a unei tăvi de copt de mică adâncime cu pergament de copt. Se amestecă sucul de lămâie cu 1 lingură de ceai și se încălzește până când este fierbinte (într-o cană la cuptorul cu microunde este cel mai ușor – doar ai grijă să nu fiarbă). Lăsați câteva minute, amestecând din când în când pentru a scoate cât mai multă aromă. Ceaiul rămas se zdrobește cu un pistil și un mojar sau se zdrobește cu făina într-un robot de bucătărie pentru a-l rupe puțin.

  • Pasul 2

    Se bat gălbenușurile cu 25 g de zahăr, până când sunt palide și spumoase, apoi se amestecă făina, uleiul, frunzele de ceai zdrobite rămase și sucul de lămâie infuzat cu ceai – strecurat printr-o sită. Se amestecă extractul de portocale.

  • Pasul 3

    Curățați bătăile de bătut și bateți albușurile spumă într-un alt bol până la vârfuri moi. Adăugați zahărul rămas și continuați să bateți până când devine gros și lucios. Îndoiți ușor amestecul de bezea în celălalt amestec în treimi până când majoritatea dungilor au dispărut. Răspândiți în tavă cât de ușor puteți și coaceți aproximativ 13 minute.

  • Pasul 4

    Așezați o foaie mare de pergament pe suprafața de lucru și întoarceți tortul pe ea. Îndepărtați hârtia de căptușeală, apoi întoarceți tortul a doua oară pe o foaie nouă de pergament pudrată din belșug cu zahăr tos, astfel încât tortul să se așeze din nou așa cum a fost copt. Rulați tortul de pe una dintre cele mai lungi margini cu hârtie și lăsați să se răcească.

  • Pasul 5

    Odată ce se răcește complet, desfășurați tortul cu grijă. Faceți umplutura bătând smântâna cu sucul de lămâie și zahărul pudră până când își menține forma. Tăiați vârful căpșunilor, plus destule capetele de jos ascuțite, astfel încât căpșunile să poată face sandwich împreună într-o linie relativ uniformă pe toată lungimea prăjiturii. Întindeți tortul peste tot cu un strat subțire de cremă, apoi aliniați căpșunile de-a lungul marginii interioare a prăjiturii. Rulați complet înapoi de la marginea căptușită cu căpșuni, astfel încât să aveți o rulada elvețiană cu căpșunile așezate în centru. Se da la rece timp de 2 ore pentru a se aseza si se lipesc inainte de a taia frumos pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 245
  • Gras 16.6g
  • Saturate 8.5g
  • Carbohidrați 20g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 4g
  • Sare 0,1g
#Ruladă #căpșuni #și #Earl #Grey
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *