Tipul bucătăriei:
Salată Caesar ușoară
- serveste 4
- Uşor
Salata romana crocanta, crutoanele crocante si lardonele de bacon sarate sunt imbracate cu un sos cremos de parmezan si ansoa in aceasta salata Caesar clasica
Încercați salata Caesar ușoară, apoi verificați salata Caesar cu pui, salata Cezar vegană și salata Cezar vegetariană.
Care sunt originile salatei Caesar?
Salata Caesar originală a fost inventată de restauratorul Caesar Cardini din Tijuana, Mexic și a făcut parte din teatrul restaurantului său, deoarece felul de mâncare era de obicei pregătit la masă de chelner.
Cum faci salata Caesar?
Unele versiuni adaugă slănină, pui sau hamsii întregi, dar adevăratul clasic este pur și simplu salata romană, crutoane, parmezan și un dressing de usturoi, ulei de măsline, ou și sos Worcestershire (care, deoarece este făcut din hamsii, este probabil locul în care s-a strecurat acel element special) . Folosim aluat pentru crutoanele noastre, deoarece păstrează un crocant fantastic și poate lua dressingul fără să se înmoaie. Odată ce ați stăpânit elementele de bază, nu ezitați să adăugați orice proteină care vă place pentru a o mări.
Ce salată verde este cea mai bună de folosit în salata Caesar?
Salata Cos sau Romaine este cea mai bună pentru salata Caesar, deoarece rămâne foarte crocantă odată îmbrăcată și nu se ofilește. Cel mai bine este să rupeți frunzele în bucăți mari folosind mâinile, deoarece tăierea poate învineți frunzele și le poate decolora.
Păstrați salata verde în sertarul pentru salată (sau dacă nu aveți una în fundul frigiderului, unde este mai rece). Cumpărând un cap întreg de salată verde, mai degrabă decât un sac de frunze, va păstra salata mai crocantă și mai proaspătă pentru mai mult timp. Înfășurați salata verde în hârtie de bucătărie umedă, în loc să o lăsați în ambalaj de plastic sau celofan. Acest lucru oprește formarea excesului de umiditate și menține salata mai proaspătă pentru mai mult timp.
Reteta usoara de salata Caesar
Ingrediente
- ulei de masline 4 linguri
- cubetti di pancetta 100 g, sau folosiți lardone de bacon
- pâine albă 2 felii groase sau jumătate de baghetă, tăiate cubulețe de 1 cm
- parmezan 20 g, ras
- Salată verde Little Gem 4, frunze separate sau 1 mare cos sau
- salată verde 1 frunze rupte în bucăți mari
COSIM CEZAR
- gălbenuș de ou 1
- mustar Dijon ½ linguriță
- file de hamsii 1-2, tocate mărunt
- otet de vin alb ½ linguriță
- catel de usturoi ½, zdrobit
- ulei de arahide 100 ml
- ulei de masline 100 ml
- parmezan 75g, proaspat ras plus putin in plus pentru servire
Metodă
-
Pasul 1
Într-o tigaie cu bază grea se încălzește uleiul și se adaugă cuburile de pancetta. Se prăjesc ușor la foc mediu, mișcându-se constant pentru a nu se lipi sau arde. Cand sunt crocante, se scot din tava cu o lingura cu fanta si se scurg bine pe hartie de bucatarie.
-
Pasul 2
Adăugați cuburile de pâine în uleiul în care a fiert baconul și prăjiți câteva minute. Întoarceți când este ușor colorat și continuați să gătiți până când toate părțile devin aurii. Se scot din ulei cu o lingura cu fanta si se scurge pe hartie de bucatarie. Cât sunt încă calde, se pun într-un bol și se amestecă cu parmezan ras.
-
Pasul 3
Pentru a face dressingul, amestecați gălbenușul de ou, muștarul, hamșa, oțetul și usturoiul într-un castron mare cu un blender de mână până când amestecul începe să se îngroașe și să devină palid (alternativ folosiți un robot de bucătărie mic). Adăugați încet uleiurile, amestecând constant, până se omogenizează bine. Adaugati un strop de apa fierbinte la jumatate, acest lucru va lumina amestecul ca culoare si textura. Se amestecă parmezanul.
-
Pasul 4
Puneți frunzele de salată într-un castron mare și amestecați cu dressingul pentru a se acoperi bine. Se presară cu crutoanele și panceta și se amestecă din nou. Terminați cu mai mult parmezan și o măcinare bună de piper negru.