Tipul bucătăriei:

salată de muguri prăjiți, slănină și brânză albastră cu sos de stafide de cidru

Salată de muguri prăjiți, slănină și brânză albastră, cu sos de stafide

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Varza și slănina fumurie sunt o combinație clasică, dar amestecate cu bucăți de brânză albastră cremoasă și stafide suculente îmbibate cu cidru și sunteți pe un câștigător real. Dacă faceți acest lucru înainte, țineți-vă înapoi kale până când sunteți aproape gata să serviți, astfel încât să nu se ofilească.


Ingrediente

  • varza de Bruxelles 500g, cele mai mari înjumătățite
  • ulei de masline
  • slănină curată uscată 6 rashers
  • stafide 75g
  • oțet de cidru 5 linguri
  • Sirop din esență de arțar 2 linguri
  • țelină 1 tulpină, feliată subțire
  • nuci de pin 50g, prăjit
  • brânză albastră fermă (cum ar fi stilton, Stichelton, Blacksticks Blue) 175g, sfărâmat în bucăți
  • mărar un pachet mic, tocat aproximativ
  • baby kale 50g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Aruncați mugurii cu 1 lingură de ulei și piper negru din belșug și întindeți pe o tavă mare de copt cu fâșiile de slănină alături. Prajiti impreuna in cuptor, verificand dupa 10 minute.

  • Pasul 2

    Scoateți fâșiile de slănină când sunt clare sau fierte după bunul plac, apoi aruncați mugurii prin grăsimea de slănină înainte de a reveni la cuptor. Vlăstarii vor dura aproximativ 25-30 de minute pentru a deveni maronii și fragede.

  • Pasul 3

    Între timp, puneți 1 lingură de ulei într-o tigaie cu stafide, oțet și sirop de arțar. Încălziți până când lichidul începe să fiarbă, apoi scoateți focul și lăsați totul în tigaie, astfel încât stafidele să absoarbă pansamentul.

  • Pasul 4

    Când germenii sunt gata, se răcește timp de 5-10 minute, apoi se îngrămădesc pe un platou mare și se amestecă cu stafidele și sosul, felina de țelină, pinul, majoritatea brânzei albastre și mărarul. Aruncați frunzele de varză și sfărâmați peste slănina crocantă și brânza rămasă. Mănâncă imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 573
  • Gras 39.4g
  • Saturează 14.5g
  • Carbohidrați 25.6g
  • Zaharuri 22.5g
  • Fibră 8g
  • Proteină 25g
  • Sare 2.2g
.
#Salată #muguri #prăjiți #slănină #și #brânză #albastră #sos #stafide
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast