Tipul bucătăriei:
Șampanie uriașă și creveți cu lămâie vol-au-vents
- servește 4 persoane
- Uşor
Vol-au-vents s-au întors! Pregătiți înainte cojile de patiserie pentru un starter ușor în ziua de Crăciun, apoi încărcați-le cu creveții luxoși, dar foarte rapizi, cu șampanie, chiar înainte de a servi
Ingrediente
- bloc de foietaj 500g
- făină simplă pentru praf
- ouă 2, bătut
- Șampanie 150ml (sau orice alt vin spumant)
- crema dubla 150ml
- creveți regi fierți 300g
- lămâi 2, zestat și suc de ½
- mărar o grămadă mică, tocată aproximativ
Metodă
-
Pasul 1
Rulați produsele de patiserie pe o suprafață de lucru ușor făinată până la aproximativ 40cm x 40cm și 5 mm grosime. Folosiți un tăietor rotund de 12 cm pentru a tăia 8 cercuri din patiserie. Puneți 4 dintre cercuri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi folosiți un tăietor rotund de 8 cm pentru a face inele din cele 4 cercuri rămase.
-
Pasul 2
Periați cele 4 cercuri de pe hârtia de copt cu ou bătut, apoi așezați bine peste inele pe fiecare. Înțepați mijlocii cu o furculiță. Puneți și cercurile interioare pe tava de copt și periați totul cu ou mai bătut. Se răcește timp de 20 de minute.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Dați tuturor produselor de patiserie o altă perie bună cu ou, apoi puneți-o în cuptor timp de 20 de minute până când a crescut și devine aurie. Rece.
-
Pasul 4
Pentru a face sosul cremos de creveți, încingeți șampania într-o tigaie mică și reduceți cu 1/2. Adăugați crema, condimentați ușor cu sare și mult piper negru și reduceți până la o consistență groasă de acoperire. Adăugați creveții, coaja și zeama de lămâie și condimentați. Se amestecă mărarul.
-
Pasul 5
Puneți amestecul în vol-au-vents, puneți capacele și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 799
- Gras 55.7g
- Saturează 29g
- Carbohidrați 42.7g
- Zaharuri 4.3g
- Fibră 4.2g
- Proteină 23.8g
- Sare 2.4g