Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tava cu scoarta de ciocolata alba tocata, presarata cu nuci si fructe uscate

Scoarță de Crăciun de ciocolată blondă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10
  • Uşor

Bogata cu arome de caramel prajit, aceasta scoarta de ciocolata blonda este decorata cu nuci, citrice si covrigei sarati pentru un cadou de sarbatoare comestibil delicios.


Faceți această scoarță de ciocolată blondă pentru un cadou de casă, apoi verificați placa noastră de ciocolată moka, tiffin, trufe de ciocolată și mai multe rețete de cadouri de Crăciun.

Ce este ciocolata blondă?

Ciocolata blondă se face prin prăjirea fulgilor de ciocolată albă foarte încet până capătă o culoare aurie de cappuccino și arome de caramel prăjit.

Cum folosesc ciocolata blondă?

Utilizați în trufe de ciocolată sau un ganache bogat pentru a se întinde între straturi de burete.

Unde gasesc ciocolata blonda?

Găsiți ciocolată blondă la M&S, atât în ​​magazine, cât și online.

Ingrediente

  • M&S ciocolată blond auriu 300 g, tocat
  • alune prajite 65 g, tăiate la jumătate
  • fistic decojit 35 g
  • covrigi sărați (bețișoare sau răsucite) 25 g
  • ghimbir confiat 35 g, tocat
  • coaja de portocala confiata 35 g, feliate, feliate fin
  • stropi de zahăr (în culori festive) 2 linguri
  • fulgi de sare de mare un ciupit bun

Metodă

  • Pasul 1

    Tapetați o tavă de copt fie cu hârtie de copt, fie cu o foaie de silicon.

  • Pasul 2

    Topiți încet ciocolata blondă într-un castron termorezistent peste o tigaie cu apă clocotită (asigurându-vă că vasul nu atinge apa), amestecând-o din când în când, până se topește complet. Sau faceți acest lucru în rafale scurte în cuptorul cu microunde. Lăsați ciocolata să se răcească 1-2 minute.

  • Pasul 3

    Se toarna ciocolata topita pe tava tapetata in forma de dreptunghi grosime de aproximativ 3-4 mm, apoi se presara peste ingredientele ramase, mai putin sarea, presandu-le usor in suprafata ciocolatei cu dosul unei spatule. La final, se presară peste un praf de fulgi de sare de mare, apoi se lasă într-un loc răcoros să se întărească.

  • Pasul 4

    Folosiți un cuțit pentru a tăia ciocolata în bucăți ascuțite sau desfaceți-vă cu mâinile în fragmente aspre. Savurați ca o răsfăț după cină cu cafea sau împachetați în pungi cu o panglică pentru a face un cadou delicios.

Informatii nutritionale

  • Kcals 480
  • Gras 30.6g
  • Saturate 13.6g
  • Carbohidrați 43.6g
  • Zaharuri 38,5g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 6.4g
  • Sare 0,4g
#Scoarță #Crăciun #ciocolată #blondă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *