Tipul bucătăriei:
Semifreddo cu piersici, susan si iaurt
- serveste 8
- Puțin efort
Cea mai buna reteta de semi-freddo: facuta cu iaurt grecesc si piersici. Snapsul de susan zdrobit adaugă o întorsătură inteligentă. Se servește ca budincă mai ușoară pentru prieteni și familie, ideală pentru o masă de weekend
Ingrediente
- piersici coapte 6, cu pietre și tăiate cuburi
- lămâie 1 suc
- zahăr tos auriu 275 g
- albușuri mari 3
- iaurt grecesc plin de grăsime cuva de 450 g
- snaps de susan Pachete de 4 × 30 g, sfărâmate în bucăți
Metodă
-
Pasul 1
Pune piersicile intr-o cratita cu zeama de lamaie, 25 g zahar si un strop de apa. Acoperiți și fierbeți ușor până când piersicile sunt moale, dar nu moale. Scoateți o treime din bucăți cu o lingură cu fantă să se răcească și continuați să gătiți restul, acoperite, până devin moale. Treceți-le într-un piure cu orice sirop în tigaie, într-un blender sau robot de bucătărie și răciți-le și pe acestea complet.
-
Pasul 2
Cand piureul de piersici s-a racit, puneti restul de 250g zahar intr-o cratita cu 225ml apa si dizolvati la foc foarte mic. Odată ce zahărul s-a dizolvat, creșteți focul și fierbeți până când amestecul ajunge la 120C pe un termometru pentru zahăr sau testați-l picurând puțin amestec într-un pahar cu apă rece. Dacă puteți rula bulgări într-o minge moale care se aplatizează atunci când o apăsați, este gata. Pe măsură ce siropul de zahăr se apropie de temperatură, puneți albușurile într-un castron mare și bateți-le cu un tel electric până se formează vârfuri tari. Cu bătăile încă mergând în albușuri, turnați cu grijă siropul de zahăr fierbinte și bateți până se îngroașă din nou.
-
Pasul 3
Pune iaurtul într-un alt bol mare, apoi amestecă amestecul de bezea, urmat de piureul de piersici. Învârtiți bucățile de piersică și bucățile de susan și răzuiți lotul într-un recipient. Congelați până se solidifică, peste noapte este cel mai bine, înainte de a le pune în conuri de vafe sau boluri.
Informatii nutritionale
- Kcals 329
- Gras 9.3g
- Carbohidrați 56.4g
- Fibră 0,8g
- Proteină 5g
- Sare 0,2g