Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Semi-Freddo cu piersici

Semifreddo cu piersici, susan si iaurt

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Cea mai buna reteta de semi-freddo: facuta cu iaurt grecesc si piersici. Snapsul de susan zdrobit adaugă o întorsătură inteligentă. Se servește ca budincă mai ușoară pentru prieteni și familie, ideală pentru o masă de weekend


Ingrediente

  • piersici coapte 6, cu pietre și tăiate cuburi
  • lămâie 1 suc
  • zahăr tos auriu 275 g
  • albușuri mari 3
  • iaurt grecesc plin de grăsime cuva de 450 g
  • snaps de susan Pachete de 4 × 30 g, sfărâmate în bucăți

Metodă

  • Pasul 1

    Pune piersicile intr-o cratita cu zeama de lamaie, 25 g zahar si un strop de apa. Acoperiți și fierbeți ușor până când piersicile sunt moale, dar nu moale. Scoateți o treime din bucăți cu o lingură cu fantă să se răcească și continuați să gătiți restul, acoperite, până devin moale. Treceți-le într-un piure cu orice sirop în tigaie, într-un blender sau robot de bucătărie și răciți-le și pe acestea complet.

  • Pasul 2

    Cand piureul de piersici s-a racit, puneti restul de 250g zahar intr-o cratita cu 225ml apa si dizolvati la foc foarte mic. Odată ce zahărul s-a dizolvat, creșteți focul și fierbeți până când amestecul ajunge la 120C pe un termometru pentru zahăr sau testați-l picurând puțin amestec într-un pahar cu apă rece. Dacă puteți rula bulgări într-o minge moale care se aplatizează atunci când o apăsați, este gata. Pe măsură ce siropul de zahăr se apropie de temperatură, puneți albușurile într-un castron mare și bateți-le cu un tel electric până se formează vârfuri tari. Cu bătăile încă mergând în albușuri, turnați cu grijă siropul de zahăr fierbinte și bateți până se îngroașă din nou.

  • Pasul 3

    Pune iaurtul într-un alt bol mare, apoi amestecă amestecul de bezea, urmat de piureul de piersici. Învârtiți bucățile de piersică și bucățile de susan și răzuiți lotul într-un recipient. Congelați până se solidifică, peste noapte este cel mai bine, înainte de a le pune în conuri de vafe sau boluri.

Informatii nutritionale

  • Kcals 329
  • Gras 9.3g
  • Carbohidrați 56.4g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 5g
  • Sare 0,2g
#Semifreddo #piersici #susan #iaurt
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *