Tipul bucătăriei:
Snitel de porc cu piper si salata de nasturel
- serveste 2
- Uşor
Transformă escalopele de porc într-o masă ușoară și gustoasă la mijlocul săptămânii, cu acoperire de pesmet și o salată rapidă de roșii și creson. O praf de maia este tot ce ai nevoie pe o parte.
Ingrediente
- escalope de porc 4 mici sau 2 mari, aproximativ 300g în total
- pesmet uscat 75 g
- piper negru 1 lingura
- ou 1 mare, bătut
- făină pentru praf
- ulei de masline
- nasturel 2 pumni mari
- ceapa rosie ½, feliate fin
- roșii cherry 10, înjumătățit
- lămâie 1, jumătate în felii
- maioneză a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Pune carnea de porc între 2 foi de folie alimentară și bate ușor până la o grosime uniformă. Se amestecă pesmetul, piperul și un praf bun de sare și se întinde pe o farfurie. Pune oul pe alta farfurie. Pudrați carnea de porc în puțină făină, apoi înmuiați-o în ou și acoperiți cu pesmetul asezonat.
-
Pasul 2
Încinge 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Adăugați șnițelul și prăjiți pe fiecare parte timp de 3 minute până devine crocant și auriu.
-
Pasul 3
În timp ce carnea de porc se gătește, puneți cresonul, ceapa și roșiile într-un castron și îmbrăcați cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și asezonați. Se amestecă, apoi se servește cu carnea de porc, câteva felii de lămâie și o praf de maia, dacă vrei.
Informatii nutritionale
- Kcals 503
- Gras 22.4g
- Carbohidrați 35.3g
- Fibră 2.2g
- Sare 0,9g