Skip to content

Tipul bucătăriei:

Sos bechamel

Sos bechamel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 750 ml
  • Puțin efort

Aflați cum să pregătiți sosul bechamel perfect de la zero cu această rețetă ușor de urmat. Adaosul ideal la brânza ta musaka, lasagna sau conopidă.


Urmați rețeta noastră de sos bechamel de casă, apoi consultați-ne sos de paste de rosii, pesto clasic, pesto de varză, sos bolognese si multe altele retete de sos de paste.

Ingrediente

  • tot laptele 600 ml
  • frunza de dafin 1
  • pătrunjel o mână de tulpini (opțional)
  • boabe de piper 6
  • unt 50 g
  • făină simplă 40 g
  • piper alb pentru condimentare (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Intr-o cratita se pune laptele cu frunza de dafin, tulpinile de patrunjel (daca se foloseste) si boabele de piper si se lasa la fiert. Se strecoară într-un ulcior și se clătește tava.

    Se pune tigaia din nou pe foc si se topeste usor untul, se adauga faina (foloseste o lingura de lemn sau un mini tel) si se fierbe 1 minut, sa nu se rumeneasca deloc untul sau faina.

    Luați tigaia de pe foc și adăugați laptele în 3 etape. La fiecare etapă, bateți sau amestecați laptele în făină până devine complet netedă.

  • Pasul 2

    Odată ce făina este în întregime, aduceți amestecul la foc mic, amestecând tot timpul pentru a opri formarea cocoloașelor. Odată ce amestecul pare că nu se mai îngroașă, fierbeți-l timp de 5 minute, amestecând/mixând din când în când, până când arată cu adevărat lucios.

    Asezonați cu sare și piper alb (sau negru dacă nu vă deranjează petele). Dacă aveți câțiva bulgări, strecurați lotul printr-o sită.

Informatii nutritionale

  • Kcals 882
  • Gras 63,5g
  • Saturate 39,7g
  • Carbohidrați 57.3g
  • Fibră 0,88g
  • Proteină 23.8g
  • Sare 1.41g
#Sos #bechamel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *