Skip to content

Tipul bucătăriei:

Sos olandez

Sos olandez

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Secretul unui brunch grozav, care ține mahmureala, sunt ouăle Benedict, iar secretul celor mai bune ouă Benedict este olandeză perfectă. Încercați această rețetă de la Cass Titcombe, cofondatorul și bucătarul șef al restaurantului Spitalfields Canteen.


Ingrediente

  • unt 125 g
  • galbenusuri de ou 2
  • otet de tarhon sau otet de vin alb ½ linguriță
  • sare o ciupitura
  • apa rece ca gheata o stropire
  • suc de lămâie o strângere
  • piper roșu o ciupitura

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o cratiță și îndepărtați orice substanță albă de la suprafață. Păstrați untul cald.

  • Pasul 2

    Puneți gălbenușurile, oțetul de tarhon sau oțetul de vin alb, un praf de sare și un strop de apă rece ca gheața într-un vas de metal sau de sticlă care se va potrivi peste o tigaie mică. Bateți câteva minute apoi puneți vasul peste o tigaie cu apă abia fiartă și bateți continuu până când palid și gros, aproximativ 3-5 minute.

  • Pasul 3

    Luați de pe foc și adăugați încet untul topit, puțin câte puțin, până se încorporează totul și aveți o olandeză cremoasă (dacă devine prea groasă, adăugați un strop de apă). piper. tine la cald pana este nevoie.

  • Pasul 4

    Pentru a face ouă Benedict, prăjiți 2 jumătăți de brioșe, acoperiți fiecare cu o felie de șuncă încălzită, un ou poșat și o lingură peste o porție generoasă de olandeză.

#Sos #olandez
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *