Tipul bucătăriei:
Spaghete cu friptură, roșii și măsline
- serveste 2
- Puțin efort
Iată o pastă ideală de vară cu friptură suculentă, roșii proaspete și măsline. Și cea mai bună parte, a găti friptura în aceeași tigaie cu pastele înseamnă mai puțină spălare!
Ingrediente
- spaghete 150 g
- friptură de muschi 200 g
- mazăre de zahăr 100 g
- roșii cherry 100 g
- ceapa rosie 1, feliate fin
- ulei de masline
- măsline negre 12
- pătrunjel cu frunze plate 1 buchet, tocat
- ardei iute roșu 1, feliate fin
- rachetă 100 g
- busuioc o mână
- parmezan 50 g, ras
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți o cratiță mare cu apă la fiert, adăugați spaghetele și gătiți timp de 8 minute. Pune friptura peste paste, reduce focul, acoperă și fierbe timp de 2 minute pentru rare sau 4 minute pentru mediu. Adăugați bucățile de zahăr, roșiile și ceapa, acoperiți și fierbeți ușor încă un minut.
Transferați friptura pe o placă. Scurgeți amestecul de paste, apoi întoarceți-o în tigaie cu 2 linguri ulei de măsline, măsline, pătrunjel, ardei iute și rucola. Se condimentează și se amestecă bine. Tăiați friptura subțire cu un cuțit ascuțit și amestecați în paste. Deasupra se împrăștie frunze de busuioc rupte și așchii de parmezan.