Skip to content

Tipul bucătăriei:

Farfurie de spaghete cu chiftele

Spaghetele lui John Torode cu chiftele

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Un clasic! Pregătiți spaghetele și chiftelele lui John Torode pentru șase în seara asta, în puțin peste o oră. O rețetă super simplă, care necesită mai puțin de 10 ingrediente, se servește cel mai bine cu mult parmezan și o salată verde. Nu uitați să rumeniți mai întâi chiftelele


Încercați spaghetele clasice în chiftele ale lui John Torode, apoi consultați mai multe rețete de chifteluțe, cum ar fi chiftele noastre italiene la cuptor și chiftele vegetariene.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • ceapa 2 mari, tăiate mărunt
  • pesmet proaspăt 100 g
  • carne tocată de vită 1 kg
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată (sau încercați alte ierburi moi, cum ar fi busuioc sau arpagic, dacă doriți)
  • vin roșu ½ sticla
  • rosii 6 mari, tocate grosier
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g
  • spaghete 500 g
  • parmezan ras, a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește o tigaie sau o tigaie mare cu un strop de ulei de măsline, se adaugă ceapa și se condimentează bine. Gatiti incet la foc mediu timp de aproximativ 10 minute pana cand se inmoaie, dar nu se coloreaza. Scoateți ceapa, puneți jumătate într-un castron mare cu 100 ml apă rece și pesmetul și amestecați bine. Pune restul de ceapa deoparte.

  • Pasul 2

    Adăugați carnea tocată și pătrunjelul în amestecul de pesmet și ceapă și asezonați bine. Se amestecă cu mâinile până când totul este bine distribuit. Turnați amestecul în bile mici, cam de dimensiunea unor mingi de ping-pong.

  • Pasul 3

    Se rumenesc chiftelele în loturi în caserolă până când au o culoare bună peste tot, apoi se scot. Puneți ceapa fiartă rezervată înapoi în tigaie. Dați focul, adăugați vinul roșu și amestecați, răzuind toate bucățile de pe fund în timp ce fierbe. Adăugați roșiile proaspete și, ținând focul ridicat, fierbeți, amestecând, până încep să se descompună. Adaugati rosiile din conserva si aduceti din nou la fiert.

  • Pasul 4

    Gatiti 10 minute pana scade apoi puneti din nou chiftelele si reveniti la fierbere, scadeti focul si fierbeti 15-20 de minute pana cand chiftelele sunt complet fierte. Gătiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurgeți-le. se servesc chiftelele cu spaghetele si o cantitate generoasa de parmezan.

#Spaghetele #lui #John #Torode #chiftele
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *