Tipul bucătăriei:
Stive de profiterol de arțar
- serveste 6
- Puțin efort
Profiterolele de arțar umplute cu cremă de arțar sunt delicios de dulci și vă puteți bucura de ele fără vinovație din cauza conținutului scăzut de grăsimi. Răsfățați-vă!
Ingrediente
chifle choux
- făină simplă 150 g
- zahăr pudră 1 lingura
- unt nesarat 75 g, tăiate în cuburi de 1 cm
- apă 200 ml
- ouă 3, ușor bătut
caramel de arțar
- Sirop din esență de arțar 225 ml
- unt 75 g, cuburi
- extract de vanilie 1 lingura
crema de artar
- mascarpone oală de 250 ml
- Sirop din esență de arțar 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face chiflele choux, încălziți cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Rupeți o foaie de hârtie de copt, îndoiți-o în jumătate apoi deschideți-o pentru a crea un jgheab. Cerne faina pe hartie si presara zaharul si un praf de sare.
Punem untul intr-o cratita cu 200 ml apa si aducem la fiert. Luați de pe foc și folosiți hârtie pentru a introduce rapid amestecul de făină. Bateți cu o lingură de lemn până se formează un aluat omogen.
-
Pasul 2
Se lasa la racit 20 de minute apoi se adauga oul putin cate putin, batand puternic intre fiecare adaugare pana se omogenizeaza bine – e mai usor cu telul electric. O lingură de amestec ar trebui să cadă fără tragere de inimă când este ridicată deasupra bolului.
-
Pasul 3
Puneți sau lingură grămadă de aluat cu diametrul de 4 cm pe foi de copt unse cu unt (veți putea să faceți aproximativ 24). Spați-le bine și folosește un deget umed pentru a netezi orice vârfuri aspre.
Coaceți 25-30 de minute, până devin aurii și umflați. Înțepăți fiecare chiflă cu o frigărui pentru a elibera aburul, apoi întoarceți la cuptor timp de 5 minute pentru a se usca. Se răcește pe gratele de sârmă.
-
Pasul 4
Pentru a face caramelul de arțar, încălziți siropul de arțar într-o tigaie grea timp de aproximativ 3 minute până când începe să se caramelizeze și să devină o nuanță mai închisă de chihlimbar. Adăugați untul și răsuciți pentru a se dizolva (amestecul va spuma și va sfârâi).
Luați de pe foc, adăugați 2 linguri de apă, extract de vanilie și un praf de sare. Rotiți din nou tigaia pentru a se dizolva, dar nu amestecați, altfel sosul s-ar putea cristaliza. Misto.
-
Pasul 5
Pentru crema de patiserie de artar, bateti mascarpone cu siropul de artar. Folosind o pungă prevăzută cu o duză mică, umpleți fiecare chiflă de choux cu cremă de arțar (sau împărțiți-le și puneți-o cu o lingură de smântână și puneți-le la loc jumătățile), adunați-le într-o stivă și stropiți generos cu caramel de arțar.
Informatii nutritionale
- Kcals 179
- Gras 9.3g
- Saturate 5.1g
- Carbohidrați 21.9g
- Fibră 0,3g
- Proteină 3.4g
- Sare 0,15g