Skip to content

Tipul bucătăriei:

Stive de profiterol de arțar

Stive de profiterol de arțar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Profiterolele de arțar umplute cu cremă de arțar sunt delicios de dulci și vă puteți bucura de ele fără vinovație din cauza conținutului scăzut de grăsimi. Răsfățați-vă!


Ingrediente

chifle choux

  • făină simplă 150 g
  • zahăr pudră 1 lingura
  • unt nesarat 75 g, tăiate în cuburi de 1 cm
  • apă 200 ml
  • ouă 3, ușor bătut

caramel de arțar

  • Sirop din esență de arțar 225 ml
  • unt 75 g, cuburi
  • extract de vanilie 1 lingura

crema de artar

  • mascarpone oală de 250 ml
  • Sirop din esență de arțar 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face chiflele choux, încălziți cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Rupeți o foaie de hârtie de copt, îndoiți-o în jumătate apoi deschideți-o pentru a crea un jgheab. Cerne faina pe hartie si presara zaharul si un praf de sare.

    Punem untul intr-o cratita cu 200 ml apa si aducem la fiert. Luați de pe foc și folosiți hârtie pentru a introduce rapid amestecul de făină. Bateți cu o lingură de lemn până se formează un aluat omogen.

  • Pasul 2

    Se lasa la racit 20 de minute apoi se adauga oul putin cate putin, batand puternic intre fiecare adaugare pana se omogenizeaza bine – e mai usor cu telul electric. O lingură de amestec ar trebui să cadă fără tragere de inimă când este ridicată deasupra bolului.

  • Pasul 3

    Puneți sau lingură grămadă de aluat cu diametrul de 4 cm pe foi de copt unse cu unt (veți putea să faceți aproximativ 24). Spați-le bine și folosește un deget umed pentru a netezi orice vârfuri aspre.

    Coaceți 25-30 de minute, până devin aurii și umflați. Înțepăți fiecare chiflă cu o frigărui pentru a elibera aburul, apoi întoarceți la cuptor timp de 5 minute pentru a se usca. Se răcește pe gratele de sârmă.

  • Pasul 4

    Pentru a face caramelul de arțar, încălziți siropul de arțar într-o tigaie grea timp de aproximativ 3 minute până când începe să se caramelizeze și să devină o nuanță mai închisă de chihlimbar. Adăugați untul și răsuciți pentru a se dizolva (amestecul va spuma și va sfârâi).

    Luați de pe foc, adăugați 2 linguri de apă, extract de vanilie și un praf de sare. Rotiți din nou tigaia pentru a se dizolva, dar nu amestecați, altfel sosul s-ar putea cristaliza. Misto.

  • Pasul 5

    Pentru crema de patiserie de artar, bateti mascarpone cu siropul de artar. Folosind o pungă prevăzută cu o duză mică, umpleți fiecare chiflă de choux cu cremă de arțar (sau împărțiți-le și puneți-o cu o lingură de smântână și puneți-le la loc jumătățile), adunați-le într-o stivă și stropiți generos cu caramel de arțar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 179
  • Gras 9.3g
  • Saturate 5.1g
  • Carbohidrați 21.9g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 3.4g
  • Sare 0,15g
#Stive #profiterol #arțar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *