Tipul bucătăriei:
Șuncă glazurată cu arțar condimentat
- serveste 12
- Uşor
Această rețetă de șuncă glazurată cu arțar cu ienibahar, scorțișoară și anason stelat este pur și simplu plină de aromă și este o piesă centrală grozavă de Crăciun.
Încercați această rețetă de șuncă glazurată cu arțar condimentat, apoi consultați-ne gammon de gătit lent, friptură gammon, şuncă prăjită și altele Retete de sunca de Craciun.
Fierberea șuncii menține carnea incredibil de suculentă, dar dacă preferați să o coaceți, puteți face prima parte a gătirii în cuptor. Puneți condimentele și legumele într-o tavă de prăjire, acoperiți cu aproximativ 4 cm apă apoi puneți șunca deasupra pe un triver. Acoperiți tava cu un strat dublu strâns de folie și coaceți la 160C/ventilator 140C/gaz 3 timp de 4 ore
Ingrediente
- șuncă de gammon 1 întreg, aproximativ 5 kg (rulat, dar cu osul articulației intact)
- boabe de ienibahar 6
- anason stelat 3
- scorţişoară 2 bețe
- seminte de coriandru 8
- boabe de piper negru 8
- ceapă 1, sferturi
- morcovi 2 mici, decojite
Glazura de artar condimentat
- Sirop din esență de arțar 100 ml
- zahar brun 100 g
- fulgi de chilli o ciupitura
- mustar Dijon 2 lingurite
- ienibahar măcinat 1/2 linguriță
- cuișoare 20-30
Metodă
-
Pasul 1
Punem sunca intr-o tigaie foarte mare si acoperim cu apa rece. Adăugați condimentele, ceapa și morcovul. Se aduce la fierbere, apoi se reduce și se fierbe timp de 3 1/2 ore, completând nivelul lichidului cu apă clocotită, dacă este necesar. Scoateți orice gunoi care se ridică în vârf din când în când.
-
Pasul 2
Turnați lichidul cu grijă, apoi lăsați șunca să se răcească până când vă puteți descurca.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Ridică șunca într-o tavă mare, apoi tăiem pielea, lăsând în urmă un strat uniform de grăsime. Înscrieți grăsimea peste tot într-un model de romb, apoi înțepați centrul fiecărui diamant cu un cuișoare.
-
Pasul 4
Puneți ingredientele pentru glazură într-o tigaie mică și încălziți ușor până când zahărul se topește. Se fierbe un minut. Se toarnă jumătate de glazură peste toată șunca, se fierbe timp de 15 minute, apoi se toarnă peste restul și se da la cuptor pentru încă 30 de minute, răsturnând glazura din tavă înapoi de câteva ori în timp ce se coace. Întoarceți tava de câteva ori în timpul gătirii, astfel încât grăsimea să se coloreze uniform într-un maro auriu închis. Scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească timp de o oră înainte de a tăia. Puteți răci și da la rece șunca și se va păstra, acoperită la frigider, timp de 2 zile.
Informatii nutritionale
- Kcals 554
- Gras 30.9g
- Carbohidrați 11.4g
- Proteină 58.3g
- Sare 7.55g