Skip to content

Tipul bucătăriei:

Şuncă la cuptor cu glazură de marmeladă condimentată

Şuncă la cuptor cu glazură de marmeladă condimentată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Încercați această rețetă lipicioasă de șuncă glazurată cu marmeladă pentru o piesă centrală uimitoare de Crăciun. Cu anason stelat, portocale și cuișoare, această șuncă coptă este plină de aromă festivă


Încearcă această rețetă de șuncă glazurată cu marmeladă, apoi verifică-ne gammon de gătit lent, friptură gammon, şuncă prăjită și altele Retete de sunca de Craciun.

O șuncă este piciorul crud de porc. Cantitatea de sare folosită în procesul de întărire înseamnă că unele șunci vor avea nevoie de înmuiere peste noapte pentru a elimina excesul. Când îți cumperi șunca, întreabă-l pe măcelar dacă are nevoie de înmuiere.

Ingrediente

  • portocale 2, feliate gros
  • cuișoare 20-30
  • negru sau boabe de piper 1 lingura
  • ceapa 2, feliate gros
  • întreg sau crud sau șuncă sau pe sau pe sau os 1 nefumat, aproximativ 5 kg

glazură de marmeladă condimentată

  • marmeladă ½ borcan de lucruri bune (Tiptree Tawny Orange dă o culoare închisă bună)
  • stea sau anason 2
  • întuneric sau muscovado sau zahăr 4 linguri
  • mustar Dijon 2 linguri
  • ienibahar 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Pune portocalele, 5 cuișoare, boabele de piper și ceapa în fundul unei forme mari. Se toarnă apă până la aproximativ 4 cm. Asezati sunca pe un triver in tava apoi acoperiti strans intreaga cu un strat dublu de folie. Se coace la cuptor timp de 4 ore. scoateți și dați cuptorul la 220c/ventilator 180c/gaz 7.

  • Pasul 2

    Pentru a face glazura de marmeladă, puneți toate ingredientele într-o tigaie și încălziți ușor. Adăugați un strop de apă dacă glazura este prea groasă. Aduceți la fiert, apoi răciți puțin.

  • Pasul 3

    Scoateți cu grijă pielea de pe șuncă, lăsând un strat decent de grăsime. Se încorporează grăsimea și se unge cu cuișoare peste tot. Ungeți șunca peste tot cu glazură apoi puneți din nou la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când devine aurie (dați mai mult glazură la jumătatea gătitului dacă doriți). Lăsați șunca să stea timp de 20 de minute înainte de a o tăia.

Informatii nutritionale

  • Kcals 617
  • Gras 35.1g
  • Saturate 13.3g
  • Carbohidrați 9.5g
  • Proteină 66.4g
  • Sare 8,64g
#Şuncă #cuptor #glazură #marmeladă #condimentată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *