Tipul bucătăriei:
Supa crema de conopida
- serveste 6
- Uşor
Încercați această supă de conopidă rapidă și ușoară. Bogată și cremoasă, această rețetă este perfectă pentru prânz cu o pâine crocantă pentru înmuiere
Ingrediente
- ceapă 1, tocat
- praz 1, feliat
- țelină 3 batoane, feliate
- conopidă 2 capete
- lapte 500 ml
- stoc de legume 1 litru
- crema dubla 150 ml
- nucşoară a asezona, ras
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește un buton de unt într-o cratiță mare și se adaugă 1 ceapă tocată, 1 praz feliat și 3 bețișoare de țelină feliate. Gatiti 10 minute pana se inmoaie, dar nu se coloreaza.
-
Pasul 2
Adauga buchetelele din 2 capete de conopida, 500 ml lapte si 1 litru de supa de legume. Aduceți la fiert și gătiți până se înmoaie. Adăugați 150 ml smântână dublă și aduceți la fierbere. Se condimentează cu sare și nucșoară ras apoi se amestecă până la omogenizare.
#Supa #crema #conopida