Skip to content

Tipul bucătăriei:

18289

Supă de dovleac prăjită cu chimen și linte cu găluște

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Grâul spart, sau bulgarul, este un bob de bază al bucătăriei din Orientul Mijlociu. Făcut în găluște de grâu și adăugat la dovlecei prăjiți și supa de linte, joacă un rol consistent în acest fel de mâncare.


Faceți această supă de dovleac și linte, apoi verificați supa noastră de linte condimentată, supa de linte roșie, supa de dovleac și mai multe rețete de supă.

Ingrediente

  • dovleac 1 mediu, decojit și tăiat în cuburi de 2,5 cm
  • ulei de măsline extra virgin 4 linguri
  • semințe de chimen 1 lingurita, prajita si macinata
  • linte Puy 350g
  • supă de pui 1,7 litri
  • baby spanac 250 g, spălate și tocate
  • nuci de pin 50 g, prăjită
  • lămâie ½, ras si rasa

găluște

  • grâu bulgar crăpat fin 75 g
  • ceapă 1 mic, tocat fin
  • mentă 1 lingura, tocata grosier
  • coriandru 1 lingura, tocata grosier
  • pătrunjel cu frunze plate 1 lingura, tocata grosier
  • făină simplă 75g, cernute
  • suif de legume mărunțit 30 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7.

    Puneți dovleceii într-o tavă, stropiți cu 2 linguri de ulei de măsline și asezonați cu sare, piper și chimen măcinat.

    Prăjiți timp de 25-30 de minute sau până când dovleceii sunt aurii.

  • Pasul 2

    Scoateți jumătate de dovleac din tavă și transferați într-o tigaie curată.

    Păstrați dovlecelul rămas pentru mai târziu.

    Adăugați lintea și 950 ml de bulion în dovleceii din tigaie, aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 40 de minute, sau până când lintea este tocmai fiartă.

  • Pasul 3

    Între timp, faceți găluștele.

    Se amestecă toate ingredientele într-un bol și se adaugă aproximativ 4 linguri de apă pentru a obține o consistență moale ca aluatul.

    Asezoneaza bine.

  • Pasul 4

    Transferați aluatul pe o suprafață cu făină apoi rulați cu mâinile în bile mici.

  • Pasul 5

    Aduceți bulionul rămas la fiert într-o tigaie, apoi lăsați să fiarbă. Puneți găluștele în bulion.

    Se braconează ușor timp de 15-20 de minute până se întărește apoi se scoate. Poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi.

  • Pasul 6

    Transferați ¼ din supa de dovleac și linte într-un blender și amestecați până la un piure fin.

    Reveniți la restul supei adăugând mai mult bulion dacă este necesar – ar trebui să fie groasă și pulpoasă.

    Se amestecă spanacul, nucile de pin, sucul de lămâie și coaja. Adăugați găluștele și dovleceii rezervați înapoi în supă și încălziți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 500
  • Gras 19.7g
  • Carbohidrați 53.2g
  • Fibră 9.3g
  • Proteină 28.4g
  • Sare 2g
#Supă #dovleac #prăjită #chimen #și #linte #găluște
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *