Tipul bucătăriei:

Supă de pui evreiască

Supă de pui evreiască

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4-6
  • Uşor

Ciorba de pui aurie cu aburi, cu bile matzo este un accesoriu la majoritatea meselor evreiești de Sabat. Această rețetă vine de la Victoria Prever, editorul alimentar al ziarului Jewish Chronicle


Încercați rețeta noastră de supă de pui evreiască, apoi verificați puiul nostru în stil etiopian, rețetele de pui fript și mai multe rețete de pui.

Victoria Prever, editorul alimentar al ziarului Jewish Chronicle, spune: „Majoritatea evreilor europeni și americani au crescut cu supă de pui și este un lucru ideal când te simți sub vreme sau ai nevoie de gustul casei. Supa este plină de vitamine și minerale, deci nu este de mirare că este cunoscută sub numele de penicilină evreiască. Fiecare mamă evreiască are propria sa rețetă pe care ea (și copiii și nepoții ei) o consideră cea mai bună. Bilele Matzo (aka kneidlach) sunt găluște de masă servite în mod tradițional în supă de pui. Toată lumea îi place pe a lor diferit – unele grele și altele ușoare și aerisite. Al meu mă transportă direct înapoi la masa de serviciu a bunicii.

Ingrediente

  • pui 1,4-1,6 kg, plus orice carcasă și oase suplimentare de pui, dacă le aveți
  • ceapa 2 mediu
  • țelină 3 bețe, înjumătățite
  • morcovi 3 mari, decojite și înjumătățite
  • păstârnac 1, curățat și înjumătățit
  • patrunjel cu frunze plate o mână, tocată, tulpinile rezervate supei și frunzele de servit
  • boabe de piper negru 10
  • frunza de dafin 1

BILI MATZO

  • ouă 4
  • schmaltz (grăsime de pui degresată din supă) sau ulei vegetal 2 linguri
  • supa de pui 60ml
  • masa matzo medie 120g, (vezi notele bucătarului)
  • amestec de pudră de supă de pui 1 lingură, (vezi notele bucătarului)

Metodă

  • Pasul 1

    Cu o zi înainte să doriți să serviți supa, puneți puiul întreg și toate oasele în plus în cea mai mare tigaie cu capac.

  • Pasul 2

    Înjumătățiți ceapa prin rădăcini (lăsați pielea aprinsă – vor da culoare) și adăugați în tigaie cu ingredientele rămase plus 2 lingurițe de sare. Adăugați suficientă apă rece pentru a acoperi.

  • Pasul 3

    Aduceți supa la fierbere la foc mare, îndepărtând (și aruncând) orice spumă cu o lingură mare de metal. De îndată ce apa fierbe, reduceți focul într-un foc foarte mic. Acoperiți parțial tigaia și lăsați să gătească ușor 1 oră și 30 de minute, până când carnea cade de pe oase.

  • Pasul 4

    Scoateți puiul din oală, dar continuați să fierbeți bulionul. Îndepărtați carnea din oase, rupând o parte din pui în bucăți pentru a servi în supă – salvați restul pentru a le folosi în salate, sandvișuri sau plăcinte.

  • Pasul 5

    Puneți oasele și cartilajul în oală și fierbeți ușor încă 1 oră-1 oră și 30 de minute. Strecurați supa într-un recipient mare sau tigaie, aruncând legumele și oasele. Se lasă să se răcească complet, apoi se dă la frigider peste noapte.

  • Pasul 6

    Până dimineața, grăsimea va fi crescută la suprafață – degajați-o și dați-o la frigider. Poate fi folosit pentru cartofi prăjiți fabuloși și pentru a face bilele de matzo.

  • Pasul 7

    Pentru a face bilele de matzo, folosiți bătători electrice pentru a bate ouăle cu ½ linguriță de sare și câteva mărunțiri de piper până când sunt groase și cremoase. Bateți în schmaltz – amestecul ar trebui să fie acum ușor și spumos.

  • Pasul 8

    Se amestecă 60 ml de supă de pui și făină matzo și se încorporează în amestecul de ouă – va fi foarte neglijent. Acoperiți și puneți la frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte pentru a hidrata masa matzo și a o întări suficient pentru a fi ușor de manevrat.

  • Pasul 9

    Scoateți din amestec cantități de masă de tenis și de masă și, cu mâinile umezite, rulați ușor în bile. Pune-le pe o farfurie.

  • Pasul 10

    Umpleți o tigaie mare, superficială, cu apă și adăugați pudra de supă de pui. Aduceți apa la fierbere și coborâți ușor bilele de matzo. Reduceți căldura la foc mic, acoperiți cu un capac și gătiți timp de 30 de minute – vor umfla frumos.

  • Pasul 11

    Între timp, verificați supa pentru condimente – poate avea nevoie de mai multă sare – adăugați o parte din puiul rezervat în oală și încălziți-l.

  • Pasul 12

    Când bilele de matzo sunt gata, scoateți-le cu grijă din oală cu o lingură și introduceți două sau trei în fiecare castron. Adăugați puiul fierbinte și supa. Se presară frunzele de pătrunjel tocat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 328
  • Gras 13.6g
  • Saturează 3.7g
  • Carbohidrați 26.2g
  • Zaharuri 5.4g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 24.2g
  • Sare 3.4g
.
#Supă #pui #evreiască
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast