Tipul bucătăriei:
supa frantuzeasca de ceapa
- serveste 4
- Uşor
Această supă adâncă de ceapă franțuzească este bogată în ceapă caramelizată și acoperită cu brânză topită, perfectă pentru o iarnă liniștitoare.
Faceți această supă clasică de ceapă franțuzească, apoi consultați-ne Tarta frantuzeasca cu ceapa, tartiflette, cartofi dauphinoise și altele Rețete în stil francez.
Căutați o versiune fără carne? Încearcă-ne tarta vegetariana cu ceapa frantuzeasca care se bazează pe un bulion de legume.
Ingrediente
- unt 75 g
- ulei vegetal 1 lingura
- ceapa 1 kg, tăiat în jumătate și feliat subțire
- cimbru 10 crengute, frunze culese
- usturoi 4 cuișoare, tăiate subțiri
- zahăr pudră 1 lingura
- supa de vita 1,5 litri
- Bovril 2 linguri, (optional)
- aluat 4 felii mici
- gruyère 200g, ras
- sos Worcestershire câteva liniuțe bune
Metodă
-
Pasul 1
Topiți untul și uleiul vegetal într-o tigaie mare și adăugați ceapa, 3⁄4 de cimbru și un praf mare de sare. Gatiti foarte usor timp de 1 ora, amestecand regulat, pana ce ceapa este cu adevarat caramelizata si dulceata. Adăugați usturoiul și zahărul pentru ultimele 15 minute de gătit. Se toarnă supa de vită și se adaugă Bovrilul, se aduce la fierbere și se condimentează foarte bine. Fierbeti 30 de minute pana scade putin si ceapa s-a topit cu supa.
-
Pasul 2
Prăjiți feliile de aluat pe ambele părți, apoi încărcați cu gruyère, cimbru rămas și un strop de sos Worcestershire. Împărțiți supa între 4 terine sau boluri de supă rezistente la cuptor și încălziți grătarul la maxim. Pune bucățile de pâine deasupra fiecărui bol de supă și pune la grătar timp de 2-3 minute până când brânza clocotește.
Informatii nutritionale
- Kcals 625
- Gras 37.6g
- Saturate 20.9g
- Carbohidrați 39.4g
- Zaharuri 17.9g
- Fibră 8.5g
- Proteină 28g
- Sare 2.1g