Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarta Ciocolata Portocale

Tarta calda cu ciocolata si portocale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

O reteta usoara pentru a face o tarta inteligenta de ciocolata. Puneți aluatul gata făcut cu zahăr pudră și coaja de portocală, un pas ușor dacă aveți timp, coaceți și umpleți cu un strat de dulceață de portocale înainte de a acoperi cu ciocolată. Odată coaptă, aceasta este o budincă foarte specială pentru familie și prieteni


Ingrediente

  • aluat gata preparat pachet de 500 g
  • portocale 1, zestă
  • zahăr pudră 4 linguri
  • făină simplă pentru praf
  • tartinat/gem de portocale Borcan de 284 g (noi am folosit St Dalfour de la Waitrose – dacă poți obține doar marmeladă folosește una mai dulce, nu Sevilla)
  • ciocolata neagra 250 g, rupte în bucăți
  • ouă 2 mari, plus 1 albus de ou
  • zahăr tos auriu 140 g
  • unt 85 g, topit
  • făină simplă 85 g

A SERVI

  • crema dubla 300 ml
  • portocale 1, suc și zestă
  • zahăr pudră 2 linguri
  • cacao a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați aluatul gata făcut în bucăți de 2 cm și puneți într-un robot de bucătărie cu coaja de portocală și zahăr pudră. Pulsați până când se combină înapoi într-o bilă de aluat (puteți sări peste această etapă și să folosiți aluat simplu, dar este o modalitate inteligentă de a face rost de produse cumpărate de la magazin). Întindeți pe o suprafață ușor făinată până când este suficient de mare pentru a tapea o formă de tartă de 23 cm (una cu fundul liber vă va ajuta să serviți). Dati la rece 20 de minute in timp ce incalziti cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.

  • Pasul 2

    Tapetați tava de patiserie cu hârtie de copt, umpleți cu fasole și coaceți la orb timp de 15 minute. Scoateți hârtia și fasolea și coaceți încă 10-15 minute până devin biscuiți. Se lasa la racit in timp ce faci umplutura si se reduce cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3.

  • Pasul 3

    Pentru umplutură, topește ciocolata într-un castron peste o tigaie cu apă clocotită. Bateți ouăle întregi, albușul și zahărul tos într-un alt castron până când se îngroașă și palid, apoi adăugați ușor ciocolata, untul topit și făina. Răspândiți tartina sau dulceața de portocale peste baza de patiserie și puneți peste tot deasupra amestecul de ciocolată. Coaceți timp de 30 de minute.

  • Pasul 4

    Lasati tarta sa se raceasca 10 minute in timp ce bateti smantana, coaja de portocala si un strop de suc si zahar pudra pentru servire. Pudram tarta cu putina cacao si servim in felii subtiri cu o lingura de crema de portocale.

Informatii nutritionale

  • Kcals 627
  • Gras 33g
  • Carbohidrați 73.3g
  • Fibră 4.9g
  • Proteină 7.3g
  • Sare 0,7g
#Tarta #calda #ciocolata #portocale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *