Tipul bucătăriei:
Tartă caldă cu roșii, muștar și gruyère
- serveste 4
- Uşor
O tartă vegetariană grozavă. O masă mediteraneană delicioasă, colorată, cu produse de patiserie crocante de casă – perfectă pentru un prânz de vară în aer liber.
Ingrediente
- ardei roșu 1, feliat
- ceapă 1, tăiat în jumătate și feliat
- ulei de masline
- mustar Dijon 2 linguri
- gruyère 100g, ras
- roșii de viță de vie 4-5, felii subțiri
- măsline negre o mână de sâmburi, tăiate la jumătate
- busuioc un pumn mic de frunze
patiserie
- făină simplă 200 g
- unt 100 g, direct de la frigider
- Grana Padano 50 g, ras fin
- ou 1
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face aluatul, amestecați făina și untul într-un robot de bucătărie până seamănă cu pesmet. Se amestecă Grana Padano, apoi oul și se adună pentru a face un aluat. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece 20 de minute.
-
Pasul 2
Pentru a face umplutura, fierbeți ardeii și ceapa în 1 lingură ulei de măsline până se înmoaie, aproximativ 15 minute, apoi condimentați.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Întindeți aluatul la o grosime de 20p. Tapetați o tavă de tartă mică (aproximativ 23 cm) cu aluat, umpleți cu pergament și fasole și coaceți oarbă timp de 10 minute. Scoateți hârtia și fasolea și coaceți încă 5 minute.
-
Pasul 4
Se lasa sa se raceasca putin, apoi se intinde baza cu Dijon si se presara peste gruyère. Acoperiți cu amestecul de ardei/ceapă, apoi un strat de felii de roșii și măsline. Se condimentează foarte bine și se pune din nou la cuptor pentru încă 15-20 de minute până când roșiile sunt fragede și aluatul este gătit și crocant. Se împrăștie peste busuioc înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 617
- Carbohidrați 46,8g
- Proteină 19.9g
- Gras 40.2g
- Sare 1,82g
- Fibră 3.6g