Skip to content

Tipul bucătăriei:

2077

Tartă caldă cu roșii, muștar și gruyère

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O tartă vegetariană grozavă. O masă mediteraneană delicioasă, colorată, cu produse de patiserie crocante de casă – perfectă pentru un prânz de vară în aer liber.


Ingrediente

  • ardei roșu 1, feliat
  • ceapă 1, tăiat în jumătate și feliat
  • ulei de masline
  • mustar Dijon 2 linguri
  • gruyère 100g, ras
  • roșii de viță de vie 4-5, felii subțiri
  • măsline negre o mână de sâmburi, tăiate la jumătate
  • busuioc un pumn mic de frunze

patiserie

  • făină simplă 200 g
  • unt 100 g, direct de la frigider
  • Grana Padano 50 g, ras fin
  • ou 1

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, amestecați făina și untul într-un robot de bucătărie până seamănă cu pesmet. Se amestecă Grana Padano, apoi oul și se adună pentru a face un aluat. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece 20 de minute.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, fierbeți ardeii și ceapa în 1 lingură ulei de măsline până se înmoaie, aproximativ 15 minute, apoi condimentați.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Întindeți aluatul la o grosime de 20p. Tapetați o tavă de tartă mică (aproximativ 23 cm) cu aluat, umpleți cu pergament și fasole și coaceți oarbă timp de 10 minute. Scoateți hârtia și fasolea și coaceți încă 5 minute.

  • Pasul 4

    Se lasa sa se raceasca putin, apoi se intinde baza cu Dijon si se presara peste gruyère. Acoperiți cu amestecul de ardei/ceapă, apoi un strat de felii de roșii și măsline. Se condimentează foarte bine și se pune din nou la cuptor pentru încă 15-20 de minute până când roșiile sunt fragede și aluatul este gătit și crocant. Se împrăștie peste busuioc înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 617
  • Carbohidrați 46,8g
  • Proteină 19.9g
  • Gras 40.2g
  • Sare 1,82g
  • Fibră 3.6g
#Tartă #caldă #roșii #muștar #și #gruyère
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *