Tipul bucătăriei:
Tarta cu anghinare si bacon
- serveste 4
- Uşor
Profită la maximum de anghinarea noului sezon. Acestea dau acestei tarte o textura carnoasa si sunt partenerul perfect pentru bacon.
Ingrediente
- aluat gata rulat 375 g
- slănină striată 6 erupții, tocate
- ceapă 1 mic, feliat
- unt
- inimioare de anghinare fierte 6, înjumătățit
- ouă 4
- crema dubla 100 ml
- parmezan 50 g, ras
- pătrunjel cu frunze plate un pumn mic de frunze, tocate
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Folosește aluatul pentru a tapea o tavă de tartă de 24 cm. Coaceți la orb timp de 10-15 minute și răciți. Coborâți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Între timp, gătiți baconul și ceapa în puțin unt până se înmoaie apoi puneți în tava cu anghinare.
-
Pasul 2
Batem ouale, smantana si 30 g parmezan, adaugam patrunjelul, asezonam bine si turnam peste umplutura. Presărați parmezanul rămas deasupra. Coaceți timp de 25-30 de minute sau până când se fixează. Serviți cald.
#Tarta #anghinare #bacon