Skip to content

Tipul bucătăriei:

11372

Tarta cu cremă a lui John Torode

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Aluatul crocant și crema cremoasă cu pete de nucșoară este un meci făcut în rai. Tartele cu cremă sunt un clasic, iar aceasta este rețeta lui John Torode pentru una de dimensiunea familiei, care este garantat că va fi pe placul mulțimii.


Faceți această tartă cu cremă, apoi verificați tarta noastră cu melasă, tarta Manchester, tarta Bakewell și mai multe deserturi tradiționale britanice.

Ingrediente

  • crema dubla 284 ml
  • ouă 3 mari plus un galbenus
  • zahăr pudră 40 g
  • extract de vanilie câteva picături
  • nucsoara intreaga

patiserie dulce

  • făină simplă 125 g
  • zahăr pudră 40 g
  • migdale măcinate 25 g
  • unt nesarat 100 g, răcite și tăiate cubulețe mici
  • galbenusuri de ou 1
  • lămâie coaja de ¼

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, amestecați scurt făina, zahărul și migdalele într-un robot de bucătărie, adăugați untul și pulsați până seamănă cu pesmet fin. Adăugați oul, coaja de lămâie, romul și un praf de sare și amestecați din nou scurt până când aluatul face o bilă. Înfășurați și lăsați la rece cel puțin 1 oră (2 dacă este posibil).

  • Pasul 2

    Atât de mult unt face ca aluatul să fie puțin dificil de întins, așa că fă-o între două foi de pergament. Întindeți cu aproximativ 5 cm mai mare decât o tavă de tartă vrac de 22 cm. Decojiți foaia de sus de pergament, apoi ridicați aluatul cu foaia de jos. Așezați aluatul peste tavă, cu partea de hârtie în sus și îndepărtați hârtia în timp ce ridicați și puneți aluatul în tavă. Tăiați apoi împingeți aluatul în sus puțin peste nivelul formei în cazul în care se micșorează în timpul gătirii. Răciți timp de 15 minute.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Tapetează tava de patiserie cu o foaie de folie sau pergament de copt și se umple cu fasole. Coaceți timp de 15 minute, apoi îndepărtați folia și fasolea și coaceți încă 10 minute până devin aurii. Coborâți cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3.

  • Pasul 4

    Pentru a face umplutura, aduceți crema chiar sub punctul de fierbere. Bateți ouăle și zahărul cu o picătură de extract de vanilie. Se toarnă smântâna fierbinte, amestecând tot timpul. Puneți tava de tartă pe o tavă de copt și turnați umplutura. Se rad peste un strat de nucsoara. Coaceți timp de 20-30 de minute până când crema se întărește, dar încă are o ușoară clătinare. Se răcește complet.

#Tarta #cremă #lui #John #Torode
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *