Tipul bucătăriei:
Tarta cu dovlecei si parmezan
- serveste 4
- Uşor
Această tartă cremoasă cu dovlecei este o masă delicioasă la mijlocul săptămânii. Asigurați-vă că feliați dovleceii foarte subțiri – nu numai că vor arăta mai frumos, dar vor deveni și mai crocante.
Ingrediente
- aluat foietaj gata rulat 1 × foaie de 375 g
- dovlecei 3, feliate subțire
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- ulei de masline
- mascarpone 4 linguri
- parmezan 50 g, ras
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Desfășurați aluatul pe o foaie de copt și întindeți un chenar la 2 cm de margine.
-
Pasul 2
Se amestecă dovleceii și usturoiul cu uleiul de măsline și multe condimente.
-
Pasul 3
Se amestecă mascarpone cu jumătate de parmezan și se întinde în interiorul marginii. Aranjați dovleceii în rânduri suprapuse. Coaceți 15 minute, apoi presărați cu parmezan. Coaceți încă 15-20 de minute.
Informatii nutritionale
- Kcals 566
- Carbohidrați 29.9g
- Proteină 11.7g
- Gras 45.2g
- Sare 1.23g
- Fibră 2.1g
#Tarta #dovlecei #parmezan