Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un fundal de lemn acoperit cu o tartă de patiserie aurie cu fulgi de porumb deasupra

Tartă cu fulgi de porumb

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Un element de bază al cinelor școlare, am oferit clasicei tarte cu fulgi de porumb un upgrade cu gem proaspăt de fructe de pădure și extra crocant din alune. Serviți cu cremă sau smântână pentru budinca ideală pentru familie


Faceți această tartă cu fulgi de porumb pentru o budincă ușoară de familie, apoi verificați tarta noastră de melasă, drumul stâncos și budinca lipicioasă de toffee.

Ingrediente

  • unt sărat 50 g
  • sirop auriu 150 g
  • Nuci crocante sau fulgi de porumb 150 g
  • alune sau alune de pădure albite 25 g, tocate fin
  • cremă sau cremă a servi

GEM

  • căpșuni sau zmeură 100 g
  • zahăr tos auriu 75 g
  • suc de lămâie 2 lingurite

PATISERIE

  • făină simplă 200 g
  • unt sărat 100 g, răcit și tăiat cubulețe
  • zahăr pudră 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pune ingredientele de patiserie într-un robot de bucătărie și pulsați până când amestecul arată ca nisipul umed. Adaugati 3-4 linguri de apa rece, pulsand intre fiecare adaugare pana se formeaza o bila. Înfășurați și lăsați la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Dacă folosiți căpșuni, decojiți-le și tăiați-le grosier. Puneți fructele într-o tigaie cu zahăr și sucul de lămâie și fierbeți timp de 15-20 de minute sau până când sunt dense și moale. Se ia de pe foc.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Întindeți aluatul între două foi de hârtie de copt până la o grosime de 3 mm, apoi îndepărtați foaia de deasupra. Întoarceți-vă într-o formă de tartă adâncă de 23 cm folosind foaia de jos pentru a vă ajuta, apoi îndepărtați-o și apăsați aluatul pe baza și pe părțile laterale ale formei, lăsând puțin peste. Puneți pe o foaie de copt.

  • Pasul 4

    Strângeți bucata de hârtie de copt și folosiți-o pentru a căptuși mijlocul aluatului, apoi umpleți cu fasole. Coaceți 15-20 de minute, apoi îndepărtați fasolea și hârtia și coaceți 5-10 minute sau până când aluatul arată uscat și auriu. Tăiați aluatul deasupra cu un cuțit zimțat.

  • Pasul 5

    Topiți untul și siropul, apoi amestecați fulgii de porumb și nucile pentru a se acoperi. Turnați gemul în tava de tartă, netezind-o până la margini, apoi puneți cu lingura umplutura de fulgi de porumb, apăsând-o ușor în jos. Coaceți încă 7-10 minute sau până când fulgii de porumb sunt aurii și miroase a prăjiți. Se serveste cald cu crema sau crema.

Informatii nutritionale

  • Kcals 349
  • Gras 13.9g
  • Saturate 8.1g
  • Carbohidrați 51.2g
  • Zaharuri 23.7g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 4g
  • Sare 0,6g
#Tartă #fulgi #porumb
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.