Tipul bucătăriei:
Tartă cu gruyère și ceapă caramelizată
- serveste 8
- Uşor
Această tartă simplă este făcută cu produse de patiserie gata făcute. Este bine mâncat cald la cină cu o salată verde proaspătă, apoi resturile sunt bune reci pentru prânz a doua zi.
Ingrediente
- aluat prajit integral cu unt bloc de 500 g
- ceapa 3 mari, tăiate în jumătate și feliate
- unt 50 g
- crema dubla 200 ml
- ouă 3
- gruyère 1 00g, ras
- cimbru frunze din 2 crengute, tocate
- parmezan (sau alternativă vegetariană) 25g, rasă
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Intindem aluatul si tapetam o tava de tarta de 23 cm. Tapetați cu hârtie și umpleți cu fasole apoi coaceți oarbă timp de 15 minute. Scoateți hârtia și fasolea și gătiți încă 10 minute. Gătiți ceapa în unt la foc mic până se caramelizează, acest lucru va dura aproximativ 30 de minute, așa că aveți răbdare. Se amestecă smântâna, ouăle, gruyère și cimbru și se condimentează. Se amestecă ceapa. Se toarnă în cutia de tartă. Se presara peste parmezan. Gatiti 20-25 de minute pana se fixeaza. Se serveste la temperatura camerei.
Informatii nutritionale
- Kcals 559
- Carbohidrați 31.3g
- Proteină 12.5g
- Gras 43.4g
- Sare 0,79g
- Fibră 2.5g