Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta tarta cu piersici cu migdale si mascarpone

Tarta cu piersici, migdale si mascarpone

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10
  • Puțin efort

O tartă cu frangipane este un răsfăț pentru prieteni și familie, mai ales dacă faci și tu aluatul. Această rețetă ușor de urmat este cea mai bună budincă pentru o mulțime.


Încercați această tartă cu piersici și mascarpone, apoi verificați tortul nostru cu piersici și alte deserturi de vară.

Ingrediente

  • unt 125g, moale
  • zahăr tos auriu 150 g
  • migdale măcinate 200 g
  • făină auto-crescătoare 50 g
  • portocale 1, cu coaja si zeama
  • lichior Disaronno 2 linguri
  • ou 1 mare (plus 1 albuș de ou rămas din aluat)
  • piersici coapte 3, cu pietre și tăiate în sferturi
  • mascarpone cuva de 250 g
  • iaurt grecesc 300 g
  • zahăr pudră 150 g
  • dulceata de piersici a glazura (optional)

PATISERIE

  • făină simplă 250 g, plus extra pentru praf
  • unt 120 g, răcit și tăiat cubulețe
  • zahăr pudră 100 g
  • galbenusuri de ou 2 plus 1 alb pentru a sigila tava de patiserie
  • suc de portocale 1-2 linguri (restul merge în umplutură)

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi faceți aluatul. Puneți făina, untul, zahărul pudră și ¼ linguriță de sare într-un robot de bucătărie și amestecați până când nu mai simțiți bulgări de unt. Adăugați gălbenușurile și 1-2 linguri de suc de portocale și pulsați din nou până când aluatul începe să se aglomereze. Se răsturnează pe suprafața de lucru și se adună la o minge. Înfășurați în folie alimentară și lăsați la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Întindeți aluatul pe o suprafață tapetă cu făină pentru a tapea o tavă de tartă de 23 cm. Înțepăți baza cu o furculiță și puneți la frigider pentru încă 30 de minute.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetăm ​​aluatul cu hârtie de copt, apoi umplem cu fasole. Coaceți timp de 15 minute, apoi îndepărtați hârtia și fasolea și coaceți încă 10 minute până devin aurii și crocanți. Albusul se bat spuma cu o furculita, apoi se unge peste tot aluatul si se da din nou la cuptor pentru un minut sa se fixeze si se coboara cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.

  • Pasul 4

    Faceți umplutura de frangipane bătând împreună untul, zahărul tos, migdalele, făina, sucul de portocale rămas, disaronno, oul întreg și albușul. Întindeți în tava de patiserie, apoi acoperiți cu sferturile de piersică cu pielea în jos. Coaceți 35-40 de minute până când frangipanul este crescut, auriu și ferm. Misto. Daca va place puteti glazura usor blatul piersicilor cu putina dulceata de piersici incalzita cu un strop de apa.

  • Pasul 5

    Puneți mascarpone, iaurtul grecesc, cea mai mare parte din coaja de portocală și zahărul pudră într-un castron și bateți până la omogenizare. Păstrați la rece până când sunteți gata să serviți cu tarta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 761
  • Gras 48.2g
  • Saturate 24.5g
  • Carbohidrați 69g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 12.2g
  • Sare 0,7g
#Tarta #piersici #migdale #mascarpone
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *