Skip to content

Tipul bucătăriei:

987

Tarta cu prune

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Această tartă este un răsfăț ușor pentru ceai și chiar budincă dacă a mai rămas. Prunele rămân în mod natural suculente și dulci când sunt gătite și dau un gust minunat împotriva migdalelor.


Ingrediente

  • aluat praf 500 g
  • migdale macinate 100 g
  • ouă 5
  • cremă unică oală de 142 ml
  • unt 100 g, topit
  • zahăr tos auriu 150 g
  • prune 6-15 în funcție de mărime, înjumătățiți și împroșcați cu pietre
  • zahăr Demerara 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Întindeți aluatul până la grosimea unei monede de 1 GBP și tapetați o formă de tartă de 23 cm cu fundul liber. Răciți timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tapetam aluatul cu pergament, acoperim cu fasole si coacem 15 minute, scoatem fasolea si pergamentul si coacem 5 minute.

  • Pasul 3

    Bateți migdalele, ouăle, smântâna, untul și zahărul până se omogenizează și turnați în tava de patiserie. Aranjați prunele în carcasă cu partea tăiată în jos, împingându-le în amestecul de cremă, ar trebui să se potrivească destul de strâns.

    Se presară blatul cu zahăr demerara și se coace timp de 25-30 de minute sau până când umplutura este doar întărită și prunele sunt fierte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 651
  • Gras 42,5g
  • Saturate 17.1g
  • Carbohidrați 59.1g
  • Fibră 3g
  • Proteină 11.9g
  • Sare 0,98g
#Tarta #prune
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *