Tipul bucătăriei:
Tarta cu prune
- serveste 8
- Puțin efort
Această tartă este un răsfăț ușor pentru ceai și chiar budincă dacă a mai rămas. Prunele rămân în mod natural suculente și dulci când sunt gătite și dau un gust minunat împotriva migdalelor.
Ingrediente
- aluat praf 500 g
- migdale macinate 100 g
- ouă 5
- cremă unică oală de 142 ml
- unt 100 g, topit
- zahăr tos auriu 150 g
- prune 6-15 în funcție de mărime, înjumătățiți și împroșcați cu pietre
- zahăr Demerara 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Întindeți aluatul până la grosimea unei monede de 1 GBP și tapetați o formă de tartă de 23 cm cu fundul liber. Răciți timp de 30 de minute.
-
Pasul 2
Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tapetam aluatul cu pergament, acoperim cu fasole si coacem 15 minute, scoatem fasolea si pergamentul si coacem 5 minute.
-
Pasul 3
Bateți migdalele, ouăle, smântâna, untul și zahărul până se omogenizează și turnați în tava de patiserie. Aranjați prunele în carcasă cu partea tăiată în jos, împingându-le în amestecul de cremă, ar trebui să se potrivească destul de strâns.
Se presară blatul cu zahăr demerara și se coace timp de 25-30 de minute sau până când umplutura este doar întărită și prunele sunt fierte.
Informatii nutritionale
- Kcals 651
- Gras 42,5g
- Saturate 17.1g
- Carbohidrați 59.1g
- Fibră 3g
- Proteină 11.9g
- Sare 0,98g