Tipul bucătăriei:
Tartă cu unt de arahide, ciocolată și covrigei
- serveste 6
- Uşor
Ne place combinația de covrigei sărați și ciocolată. Făcută cu o bază de covrigi zdrobită ușor, umplutură de ciocolată și unt de arahide, această rețetă este de la Manuka Kitchen din Fulham, Londra
Ingrediente
- covrigei sarati 170 g
- zahar brun 2 linguri
- unt nesarat 150 g, topit
Umplutura cu ciocolata
- zahăr pudră 80 g
- pudră de cacao 80 g
- bea pudră de ciocolată 120 g
- 70% ciocolată neagră 60 g
- unt nesarat 30 g
TOPPING DE UT DE ARAHIDE
- unt de arahide neted 85 g
- zahăr pudră 55 g
- brânză moale 110 g
- crema dubla 125 ml, bătut până la vârfuri moi
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face baza, amestecați covrigii într-un robot de bucătărie, apoi adăugați zahăr brun și untul. Presă amestecul în forme de tartă de 6 × 8 cm și lasă la frigider să se întărească.
-
Pasul 2
Se aduce la fiert zahărul, cacao, ciocolata de băut și 235 ml apă și se lasă să barbote cel puțin 10 minute până se îngroașă. Luați de pe foc, adăugați ciocolata și untul și amestecați până când amestecul este omogen, apoi turnați în formele răcite. Se răcește din nou aproximativ două ore, sau până când ciocolata s-a întărit.
-
Pasul 3
Amestecați untul de arahide, zahărul și brânza moale într-un robot de bucătărie, apoi adăugați smântâna și serviți cu tarta și zmeura, dacă doriți.
Reteta de la Manuka Kitchen
Informatii nutritionale
- Kcals 848
- Gras 55.1g
- Carbohidrați 72,9g
- Fibră 3.2g
- Proteină 13.4g
- Sare 2g