Skip to content

Tipul bucătăriei:

17876

Tartă cu zmeură lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Incredibil de simplu de făcut, umplutura pentru această tartă se transformă în mod miraculos în cheag de lămâie la cuptor. Puteți înlocui zmeura cu afine sau mure, dacă preferați.


Încercați acest caș de lămâie cu zmeură, apoi verificați tarta Manchester, tarta Bakewell, tarta cu lămâie și lime și mai multe rețete de tartă dulci.

Ingrediente

  • aluat praf 350 g, proaspăt sau congelat
  • galbenusuri de ou 3
  • zahăr pudră 125 g
  • unt nesarat 50 g, topit
  • creme fraiche cu jumătate de grăsime 250 ml
  • făină simplă 2 linguri
  • lămâie verde 1, cu coaja si zeama
  • zmeura 150 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Întindeți aluatul pe o suprafață cu făină până la ½ cm grosime și folosiți-l pentru a tapea o tavă de tartă de 23 cm.

    Tapetați cu pergament de copt și fasole sau fasole uscată și coaceți oarbă timp de 10 minute.

    Scoateți pergamentul de copt și coaceți încă 5 minute sau până când aluatul arată uscat și ușor auriu.

    Coborâți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4.

  • Pasul 2

    Bateți gălbenușurile, zahărul, untul topit, crème fraîche, făina, coaja de lămâie și sucul împreună într-un castron, cu un praf de sare și turnați în tava de patiserie.

  • Pasul 3

    Presărați zmeura peste și gătiți timp de 30-40 de minute, sau până când umplutura este tocmai întărită.

    Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar si se serveste la temperatura camerei sau racit cu frisca sau inghetata.

#Tartă #zmeură #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *