Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tarta frantuzeasca cu ceapa

Tarta frantuzeasca cu ceapa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Reteta usoara de patiserie de casa. Odată ce ați stăpânit cutia de patiserie, adăugați o umplutură de ceapă delicioasă, apoi coaceți și serviți prietenilor și familiei pentru un prânz de weekend. Adaugă o culoare cu o salată verde.


Faceți această tartă franțuzească impresionantă cu ceapă, apoi verificați supa noastră franțuzească de ceapă, tartiflette, cartofi dauphinoise și mai multe rețete în stil franțuzesc.

Ingrediente

  • unt 50 g
  • ceapa 2-3 mari (aproximativ 600g), feliate
  • crema dubla oală de 150 ml
  • ouă 3
  • gruyère 100g, ras

aluat de cimbru

  • făină simplă 200 g
  • unt nesarat 100 g
  • cimbru 2 linguri de frunze

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, amestecați făina, untul, cimbru și ½ linguriță sare într-un robot de bucătărie până când amestecul arată ca pesmet.

  • Pasul 2

    Se varsa intr-un castron apoi se adauga treptat apa cu gheata, amestecand cu un cutit, pana se omogenizeaza. Înfășurați în folie alimentară și lăsați la rece timp de 30 de minute. Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5.

  • Pasul 3

    Întindeți aluatul până la grosimea unei bucăți de 20p pe o suprafață ușor făinată.

  • Pasul 4

    Folosiți-l cu atenție pentru a căptuși o formă de tartă de 23 cm. Lăsați excesul de aluat deasupra.

  • Pasul 5

    Asezati forma de tarta pe o tava de copt. Tapetați aluatul cu hârtie de copt și umpleți cu fasole. Coaceți 15 minute, apoi îndepărtați fasolea și hârtia și gătiți încă 5-10 minute până când nu mai sunt pete crude. Se lasa la racit cinci minute.

  • Pasul 6

    Tăiați excesul de aluat cât este încă cald cu un cuțit mic zimțat.

  • Pasul 7

    Topiți untul într-o tigaie mare. se adauga ceapa si se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand, pana devin aurii si se topesc foarte moale (va dura aproximativ 20-30 de minute, asa ca aveti rabdare).

  • Pasul 8

    Bateți smântâna, ouăle și brânza și asezonați bine. Aranjați ceapa în tava de patiserie apoi turnați peste amestecul de ouă. Glisați carcasa înapoi în cuptor timp de 15-20 de minute sau până când umplutura este tocmai fixată. Serviți cald.

Informatii nutritionale

  • Kcals 430
  • Gras 32.1g
  • Carbohidrați 24.5g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 9.6g
  • Sare 0,7g
#Tarta #frantuzeasca #ceapa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *