Tipul bucătăriei:
Tartă tatin cu ananas condimentat
- serveste 6
- Uşor
Cel mai bun ananas al nostru Tatin are un gust divin și arată impresionant pe masă. O întorsătură a tradiționalului Tatin de mere cu susul în jos, această rețetă adaugă condimente cu anason stelat și scorțișoară. Se serveste cu inghetata de vanilie in parte.
Ingrediente
- aluat foietaj Bloc de 500 g, rulat până la grosimea unei monede de 1 GBP
- ananas 1 mic, decojit și feliat în 6 inele de 2 cm grosime
- zahăr pudră 70g
- unt nesarat 35 g
- anason stelat 1, măcinat într-un pistil și mojar
- scorțișoară măcinată ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați 6 cercuri de aluat (aproximativ 10 cm) pentru a se potrivi formelor de mini tarte. Chill. Tapetați formele cu hârtie de copt. Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Miezul ananasului.
-
Pasul 2
Încingeți ușor zahărul într-o tigaie până capătă o culoare deschisă de caramel, agitați tigaia în timp ce se topește, dar nu amestecați, altfel se va cristaliza. Luați de pe foc și adăugați untul, anasonul stelat și scorțișoara. Se imparte in forme, se pune cate o felie de ananas pe fiecare si se da la cuptor 10 minute.
-
Pasul 3
Acoperiți fiecare cu un cerc de patiserie, înțepați cu o furculiță și coaceți timp de 20 de minute. Se răcește doar 5 minute, se răstoarnă și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 443
- Carbohidrați 53,5g
- Proteină 5.2g
- Gras 24.6g
- Sare 0,66g
- Saturate 10.8g
- Fibră 1.2g