Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tartă țigănească

Tartă țigănească

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Servește această tartă retro de melasă de la Kent cu frișcă și fâșii subțiri de coajă de lămâie fierte în sirop de zahăr. Acest desert simplu folosește doar o mână de ingrediente


Încercați această rețetă de tartă țigănească, apoi verificați tarta noastră cu melasă, tarta Manchester, plăcintă banoffee, tartă cu fulgi de porumb și alte rețete de tartă dulci.

Ingrediente

  • lapte evaporat 200 ml
  • zahăr muscovado închis 165 g

patiserie

  • unt nesarat 125 g
  • zahăr pudră 90 g
  • ou 1 mare
  • făină simplă 250 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, amestecați untul și zahărul tos într-un robot de bucătărie până se combină. Adăugați oul și amestecați timp de 30 de secunde. Introduceți făina și procesați câteva secunde până când aluatul se oprește. Frământați pe o suprafață înfăinată, apoi modelați un disc plat și lăsați la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Se întinde 300 g de aluat și se tapetează o tavă de tartă de 21 cm (restul se îngheață).

  • Pasul 3

    Tapetați tava cu hârtie de copt, umpleți cu fasole și coaceți timp de 15 minute, apoi scoateți fasolea. Reveniți la cuptor timp de 10 minute până când baza devine un maro auriu pal.

  • Pasul 4

    Bateți laptele și zahărul împreună timp de 15 minute cu bătătoare electrice până devine ușor și pufos. Nu vă zgâriți cu acest pas, deoarece este important pentru textura finită. Turnați amestecul de lapte în tava de patiserie precoaptă apoi gătiți timp de 10-15 minute până când crește și suprafața este lipicioasă. Scoateți din cuptor și răciți complet înainte de a tăia felii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 314
  • Gras 12.9g
  • Carbohidrați 45.6g
  • Fibră 1g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 0,1g
#Tartă #țigănească
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *