Tipul bucătăriei:
Tarte cu dovlecei, ricotta si tarhon
- serveste 4
- Uşor
Aceste tarte individuale cu dovlecei, ricotta și tarhon sunt foarte ușor de făcut, arată fantastic și, cel mai important, au un gust delicios. Dacă nu aveți un spiralizator, folosiți în schimb un decojitor julienne
Ingrediente
- aluat foietaj 1 foaie
- ricotta 4 linguri
- tarhon 2 linguri de frunze tocate
- usturoi 1/2 cățel, zdrobit
- lămâie 1, zestă
- dovlecel 1 mare, tăiată în spaghete cu un spiralizator
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați aluatul în 4 și tăiați orice margini aspre, apoi întindeți un chenar la 1 cm de margine pe fiecare. Puneți pe o foaie de copt și înțepați ușor în interiorul chenarului. Coaceți timp de 10 minute.
-
Pasul 2
Amesteca ricotta, tarhonul, usturoiul si coaja de lamaie si asezoneaza.
-
Pasul 3
Scoateți tartele și împingeți ușor în mijloc. Întindeți amestecul de ricotta în interiorul marginii. Se amestecă dovleceii cu un strop de ulei de măsline și niște condimente, apoi se aranjează deasupra ricotta. Coaceți încă 15-20 de minute.
Informatii nutritionale
- Kcals 378
- Gras 24.2g
- Saturate 11.9g
- Carbohidrați 30g
- Fibră 0,6g
- Proteină 9.7g
- Sare 0,7g