Tipul bucătăriei:
Țelină înăbușită
- servește 4 ca o parte
- Uşor
Dacă îți place țelina crudă, atunci de ce să nu încerci această garnitură ușoară de țelină gătită lent în supa de pui, ca acompaniament la friptura de pui.
Ingrediente
- inimioare de țelină 2
- vin alb sec 150 ml
- supă de pui 150 ml
- boabe de piper negru 6
- foi de dafin 2
- suc de lămâie 1 lingura
- unt 40 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tăiați tulpinile la aproximativ 12 cm de la baza fiecărei inimi de țelină. Păstrați toate tulpinile libere din exterior și păstrați pentru utilizare ulterioară – poate o nenorocită de Mary. Tăiați baza maro de pe fund într-o așchie subțire, având grijă să păstrați toate tulpinile atașate și intacte. Tăiați inimile în sferturi, sau în jumătate, pe lungime. Puneți într-un vas dreptunghiular, rezistent la cuptor (un vas de lasagne este ideal).
-
Pasul 2
Se toarnă peste vin și supa de pui. Se împrăștie cu boabe de piper și foi de dafin. Stropiți cu zeamă de lămâie, ungeți cu unt și acoperiți vasul cu folie.
-
Pasul 3
Coaceți timp de 1 oră și jumătate sau până când țelina este foarte fragedă. Perfect cu friptura de fazan sau pui, amintindu-ne că sucul de țelină poate fi încorporat în sos.
Informatii nutritionale
- Kcals 104
- Carbohidrați 3g
- Proteină 0,8g
- Gras 8.7g
- Sare 0,63g
- Fibră 1.4g