Skip to content

Tipul bucătăriei:

2189

Țelină înăbușită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca o parte
  • Uşor

Dacă îți place țelina crudă, atunci de ce să nu încerci această garnitură ușoară de țelină gătită lent în supa de pui, ca acompaniament la friptura de pui.


Ingrediente

  • inimioare de țelină 2
  • vin alb sec 150 ml
  • supă de pui 150 ml
  • boabe de piper negru 6
  • foi de dafin 2
  • suc de lămâie 1 lingura
  • unt 40 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tăiați tulpinile la aproximativ 12 cm de la baza fiecărei inimi de țelină. Păstrați toate tulpinile libere din exterior și păstrați pentru utilizare ulterioară – poate o nenorocită de Mary. Tăiați baza maro de pe fund într-o așchie subțire, având grijă să păstrați toate tulpinile atașate și intacte. Tăiați inimile în sferturi, sau în jumătate, pe lungime. Puneți într-un vas dreptunghiular, rezistent la cuptor (un vas de lasagne este ideal).

  • Pasul 2

    Se toarnă peste vin și supa de pui. Se împrăștie cu boabe de piper și foi de dafin. Stropiți cu zeamă de lămâie, ungeți cu unt și acoperiți vasul cu folie.

  • Pasul 3

    Coaceți timp de 1 oră și jumătate sau până când țelina este foarte fragedă. Perfect cu friptura de fazan sau pui, amintindu-ne că sucul de țelină poate fi încorporat în sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 104
  • Carbohidrați 3g
  • Proteină 0,8g
  • Gras 8.7g
  • Sare 0,63g
  • Fibră 1.4g
#Țelină #înăbușită
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *