Tipul bucătăriei:
Tocană de curcan și năut
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de tocană de curcan și năut este o modalitate excelentă de a folosi resturile, deoarece folosește eroii din dulapul magazinului pentru a le transforma într-o masă reconfortantă.
Ingrediente
- usturoi 4 cuișoare
- ulei de masline
- busuioc mână
- pătrunjel mână
- coriandru mână
- nuci de pin 50 g, prăjită
- cepe roșii 3
- ghimbir o bucată, tocată
- ardei iute roșu 2
- coriandru 2 pumni de tulpini
- semințe de muștar 1 lingura
- rosii 8, tocat
- naut 2 cutii de 400 g, scurse
- curcan fiert 350 g
- iaurt a servi
- harissa a servi
- turte plate a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul cu ierburi pentru tocană, puneți 2 căței de usturoi și un strop de ulei de măsline într-un robot de bucătărie și amestecați până la o pastă. Se condimentează, se adaugă ierburile și se amestecă din nou, apoi se adaugă nucile de pin și se pulsează până la o pastă grosieră.
-
Pasul 2
Pentru a face tocana, zdrobiți ghimbirul, răcit, tulpinile de coriandru și 2 căței de usturoi folosind un mojar și un pistil. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie mare, se adaugă semințele de muștar și se gătesc până se pun la foc, apoi se adaugă ceapa și se prăjește până se înmoaie. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute și pasta de ghimbir și se prăjesc timp de 2 minute până se parfumează. Se adauga rosiile tocate, se condimenteaza, se adauga 1 litru de apa si se fierbe 10 minute, apoi se adauga nautul si se mai fierbe 10 minute.
-
Pasul 3
Scoateți jumătate de năut, amestecați, apoi întoarceți-vă în tigaia cu frunzele de coriandru și un ardei iute roșu feliat. Adăugați carnea de curcan și încălziți. Serviți cu sos de ierburi, harissa, iaurt și pâine.