Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un suport de prăjitură acoperit cu un pandișpan întunecat cu o cremă de brânză maro deschis

Tort cu mere cu glazura de melasă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10-12
  • Uşor

Cum faci tortul cu mere condimentat și mai bun? Acoperiți-l cu o glazură de melasă neagră-amăruie. Servește felii cu o băutură pentru o aprovizionare de după-amiază


Coaceți această prăjitură cu mere cu glazură de melasă neagră, apoi verificați prăjitura noastră cu mere, plăcintă cu mere, crumble cu mere și mai multe rețete cu mere.

Ingrediente

  • unt nesarat 200g, moale, plus extra pentru tavă
  • zahăr brun închis moale 200 g
  • melasă neagră 50 g
  • ouă 4
  • merele 3 (aproximativ 300g), fără miez și ras
  • nuci pecan 50 g, tocat
  • făină auto-crescătoare 225 g
  • bicarbonat de sodiu 1 lingura
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • condimente asortate 1 lingura
  • sare de mare fină 1⁄2 linguriță

GLAZURĂ

  • unt 150g, moale
  • zahăr pudră 300 g
  • melasă neagră 2 linguri, plus suplimentar pentru a picura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Se unge cu unt o formă de tort de 24 cm și se tapetează cu hârtie de copt. Pune untul într-un castron cu zahărul și melasă și se bate cu o telul electric până devine cu adevărat ușor și pufos. Spargeți ouăle, pe rând, amestecând bine între fiecare adăugare.

  • Pasul 2

    Încorporați mărul ras, nucile pecan, făina, bicarbonatul, condimentele și sarea, apoi răzuiți în tava pregătită și coaceți timp de 45 de minute sau până când o frigărui iese curată când este înfiptă în mijloc. Răciți în tavă timp de 15 minute, apoi mutați pe un grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 3

    Pentru a face glazura, bate untul cu telul electric pana se inmoaie cu adevarat. Adăugați zahărul pudră, câte 1 lingură, amestecând între fiecare adăugare până când obțineți o glazură ușoară și pufoasă. Bateți în melasă până se încorporează complet.

  • Pasul 4

    Puneți tortul răcit pe o farfurie de tort sau un suport și puneți deasupra glazura de melasă cu lingura, întinzând-o ușor pe margini cu dosul lingurii. Stropiți cu puțină melasă neagră în plus, dacă doriți. Tăiați în felii și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 536
  • Gras 28.9g
  • Saturate 16g
  • Carbohidrați 63.2g
  • Zaharuri 48,8g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 5g
  • Sare 1g
#Tort #mere #glazura #melasă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *