Tipul bucătăriei:
Tort cu mere cu glazura de melasă
- servește 10-12
- Uşor
Cum faci tortul cu mere condimentat și mai bun? Acoperiți-l cu o glazură de melasă neagră-amăruie. Servește felii cu o băutură pentru o aprovizionare de după-amiază
Coaceți această prăjitură cu mere cu glazură de melasă neagră, apoi verificați prăjitura noastră cu mere, plăcintă cu mere, crumble cu mere și mai multe rețete cu mere.
Ingrediente
- unt nesarat 200g, moale, plus extra pentru tavă
- zahăr brun închis moale 200 g
- melasă neagră 50 g
- ouă 4
- merele 3 (aproximativ 300g), fără miez și ras
- nuci pecan 50 g, tocat
- făină auto-crescătoare 225 g
- bicarbonat de sodiu 1 lingura
- scorțișoară măcinată 1 lingura
- condimente asortate 1 lingura
- sare de mare fină 1⁄2 linguriță
GLAZURĂ
- unt 150g, moale
- zahăr pudră 300 g
- melasă neagră 2 linguri, plus suplimentar pentru a picura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Se unge cu unt o formă de tort de 24 cm și se tapetează cu hârtie de copt. Pune untul într-un castron cu zahărul și melasă și se bate cu o telul electric până devine cu adevărat ușor și pufos. Spargeți ouăle, pe rând, amestecând bine între fiecare adăugare.
-
Pasul 2
Încorporați mărul ras, nucile pecan, făina, bicarbonatul, condimentele și sarea, apoi răzuiți în tava pregătită și coaceți timp de 45 de minute sau până când o frigărui iese curată când este înfiptă în mijloc. Răciți în tavă timp de 15 minute, apoi mutați pe un grătar pentru a se răci complet.
-
Pasul 3
Pentru a face glazura, bate untul cu telul electric pana se inmoaie cu adevarat. Adăugați zahărul pudră, câte 1 lingură, amestecând între fiecare adăugare până când obțineți o glazură ușoară și pufoasă. Bateți în melasă până se încorporează complet.
-
Pasul 4
Puneți tortul răcit pe o farfurie de tort sau un suport și puneți deasupra glazura de melasă cu lingura, întinzând-o ușor pe margini cu dosul lingurii. Stropiți cu puțină melasă neagră în plus, dacă doriți. Tăiați în felii și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 536
- Gras 28.9g
- Saturate 16g
- Carbohidrați 63.2g
- Zaharuri 48,8g
- Fibră 1.4g
- Proteină 5g
- Sare 1g