Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un pandișpan pe patru niveluri umplut cu smântână și acoperit cu felii de pere

Tort cu pere caramel sarat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 12-14
  • Uşor

Acest tort impresionant, dar ușor, este umplut cu pere și nuci pecan condimentate și acoperit cu un caramel de arțar sărat, neted și mătăsos. Este un pic ca un burete Victoria de toamnă și se păstrează două zile la frigider


Coaceți acest impresionant tort cu pere caramel și sare, apoi verificați tortul nostru ușor de pere, crumble de pere, tarte tatin cu pere și mai multe rețete de pere.

Ingrediente

BURETEI

  • unt 350g, moale, plus extra pentru cutii
  • zahăr tos auriu 350g
  • ouă 6
  • pastă sau extract de boabe de vanilie 2 lingurite
  • făină auto-crescătoare 350g
  • nuci pecan 150 g, tocat grosier, plus suplimentar pentru servire
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • ghimbir de pamant 2 lingurite
  • nucşoară un grătar

PERE BRACONATE

  • pere de desert 4 mici, decojite, tăiate în jumătate și fără miez
  • zahăr pudră 50 g
  • pere sau cidru 200 ml
  • bat de scortisoara 1⁄2
  • cuișoare întregi 4
  • frunza de dafin 1

CARAMEL DE ARTAR

  • unt sărat 100 g, tăiate cubulețe
  • crema dubla 100 ml
  • Sirop din esență de arțar 100 ml
  • fulgi de sare de mare 1⁄2 linguriță

CREMA DE MASCARPON

  • mascarpone 500 g
  • crema dubla 300 g
  • zahăr pudră 4 linguri
  • pasta de boabe de vanilie 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge două forme de sandvici de 20 cm și tapetează cu hârtie de copt. Bateți împreună jumătate (175 g) de unt și jumătate de zahăr cu o spălătură electrică până devine palid, apoi adăugați câte 3 ouă, pe rând, bătând între fiecare adăugare. Se amestecă jumătate din vanilie, făina și condimentele, împreună cu un praf mic de sare. Îndoiți nucile în jumătate și împărțiți aluatul între forme, netezind blaturile cu dosul unei linguri. Coacem 25-30 de minute sau pana cand a crescut bine si o frigarui introdusa in mijloc iese curata. Se răcește în forme timp de 5 minute, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet. Curățați formele și repetați acest pas cu ingredientele rămase pentru bureți pentru a obține un total de patru bureți.

  • Pasul 2

    Puneți perele și toate ingredientele rămase de pere poșate într-o tigaie mică și completați cu apă pentru a acoperi perele dacă este necesar. Aduceți la fiert la foc mic-mediu, apoi acoperiți și gătiți ușor timp de 20-25 de minute sau până când perele pot fi străpunse ușor cu vârful unui cuțit. Scoateți perele cu o lingură cu fantă într-o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie și lăsați să se scurgă. Continuați să fierbeți lichidul, neacoperit, până scade cu o treime – ar trebui să fie un sirop ușor. Se lasa la racit, apoi se scot si se arunca condimentele intregi.

  • Pasul 3

    Pentru caramel, puneți toate ingredientele într-o tigaie mică. Aduceți la fiert la foc mediu timp de 6-8 minute sau până când devine gros și auriu – se va îngroșa și mai mult pe măsură ce se răcește. Se răcește complet și se răcește dacă trebuie să se îngroașe mai mult.

  • Pasul 4

    Pentru crema de mascarpone, amestecați mascarpone, smântâna dublă, zahărul pudră și vanilia până la vârfuri moi, folosind un tel electric – faceți acest lucru cu grijă, deoarece amestecul va ajunge destul de repede la stadiul de vârf moale.

  • Pasul 5

    Pune trei dintre jumătăți de pere deoparte și feliați-le pe restul. Ungeți fiecare burete cu puțin sirop de braconat. Pune un burețel pe un suport de prăjitură sau pe o farfurie, se întinde cu o treime din crema de mascarpone (lăsând un mic spațiu pe margine pentru a permite întinderea) și deasupra cu câteva felii de pere și 1 lingură de caramel. Repetați de două ori, apoi acoperiți tortul cu burețelul rămas și stropiți cu caramelul rămas, astfel încât să picure pe margini. Acoperiți cu mai multe nuci pecan și perele rezervate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 908
  • Gras 67,7g
  • Saturate 38.1g
  • Carbohidrați 62,9g
  • Zaharuri 43.4g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 8.8g
  • Sare 1.2g
#Tort #pere #caramel #sarat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *