Tipul bucătăriei:
Tort cu sirop de aur
- servește 8-10
- Uşor
Am dat o întorsătură dulce a prăjiturii clasice cu cafea și nuci folosind sirop de aur – coacerea perfectă pentru a servi cu băutura de la mijlocul dimineții.
Faceți acest impresionant tort auriu cu sirop, apoi verificați prăjitura noastră cu păstârnac și sirop de arțar, prăjitura cu cafea și nucă, tort cu caramel sărat și mai multe rețete de prăjituri ușoare.
Ingrediente
- unt nesarat 250g, moale, plus extra pentru tavă
- cafea instant 2 linguri
- sirop auriu 250 g
- ouă 4
- nuci 100 g, tocate mărunt
- făină auto-crescătoare 225 g
- migdale macinate 50 g
- praf de copt 1 lingura
GLAZURĂ
- cafea instant 1 lingura
- unt nesarat 70g, moale
- zahăr pudră 150 g
- crema dubla 300 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Se unge și se tapetează două forme rotunde de 20 cm. Amesteca cafeaua cu 1 lingura de apa tocmai fiarta intr-un castron mic si lasa sa se raceasca putin. Într-un castron mare, bateți untul și siropul auriu până se combină bine și devine pufos. Adăugați ouăle, pe rând, amestecând bine între fiecare adăugare, apoi turnați amestecul de cafea și adăugați 50g de nucă. Încorporați făina, migdalele și praful de copt. Puneti in cantitati egale formele pregatite si coaceti 20-25 de minute sau pana cand o frigarui introdusa in mijloc iese curata. Se lasa deoparte sa se raceasca complet in forme.
-
Pasul 2
Pentru a face glazura, amestecați cafeaua și 1 linguriță de apă tocmai fiartă într-un castron mic, apoi lăsați deoparte. Bateți untul cu ajutorul bătătoarelor electrice timp de 2 minute până când devine, apoi adăugați zahărul pudră. Bateți încă 2 minute până când sunt ușoare și aerisite. Se toarnă smântâna și cafeaua și se bate încet până când totul se combină și crema formează vârfuri moi.
-
Pasul 3
Pune o prăjitură pe o farfurie de servire și întinde pe jumătate din cremă. Puneți al doilea tort deasupra. Deasupra se intinde crema ramasa si se presara peste nucile ramase.
Informatii nutritionale
- Kcals 741
- Gras 54,7g
- Saturate 28.4g
- Carbohidrați 52.3g
- Zaharuri 34.9g
- Fibră 1.4g
- Proteină 9.3g
- Sare 0,6g