Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort de catifea roșie

Tort de catifea rosie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 8
  • Uşor

Dă-i prăjiturii tale de ciocolată o nuanță roșie în această rețetă clasică de prăjituri americane, acoperită cu glazură de brânză netedă ca mătăseata pentru un plus de îngăduință


Încercați tortul nostru din catifea roșie, apoi verificați clasicul nostru burete Victoria și tortul final cu ciocolată.


Ce este tortul de catifea roșie?

Tortul de catifea roșie este un tort clasic cu strat de ciocolată cu un burete izbitor de culoare maro roșiatic. În prezent, buretele este cel mai probabil să fie colorat folosind coloranți alimentari, dar inițial a fost creat folosind pudră de cacao „nedecoperită” sau naturală care, împreună cu oțetul, provoacă o reacție care face buretele roșu. A existat, de asemenea, o tendință în timpul raționării de a adăuga legume la prăjituri, iar sfecla roșie a fost adesea adăugată pentru proprietățile sale naturale de vopsire.

Cum faceți glazură pentru tortul de catifea roșie?

Glazura tradițională de catifea roșie se face cu brânză moale, unt și zahăr glazură. Când faceți glazura, cel mai bine este să scoateți untul și brânza moale din frigider timp de o oră pentru a ajunge la temperatura camerei, pentru a vă asigura că se bat uniform. Dacă untul sau brânza sunt prea reci, pot lăsa mici bulgări și, deși vor avea un gust bun, nu vor arăta la fel de perfect.

Cinci pași către un tort perfect din catifea roșie

  1. Pregatește-te. Preîncălziți cuptorul, verificați dacă dimensiunile formelor dvs. de copt sunt corecte și tapetați-le cu hârtie de copt (o frecare rapidă în jurul formelor cu unt înainte de căptușire îi va ajuta să se lipească). Cântărește toate ingredientele uscate și măsoară cantitățile de lichid. Veți avea nevoie de un castron mare pentru a amesteca bine aluatul. Și verificați dacă aveți bătăi electrice cu atașamentele potrivite (dacă nu, o bătaie bună cu un tel manual ar trebui să fie în regulă).
  2. Colorantul alimentar roșu artificial este într-adevăr singura modalitate de a obține aspectul clasic de catifea roșie. Coloranții alimentari naturali nu vor da același rezultat și, în unele cazuri, pot deveni un verde noroios. Aveți grijă la colorarea standard profesională, care este mai puternică, astfel încât să aveți nevoie de mai puțin.
  3. Dacă doriți prăjituri perfect simetrice, ar trebui mai întâi să cântăriți aluatul ca întreg, înainte de a măsura exact jumătate în fiecare cutie. Ar putea părea cam agitat, dar de aceea acele creații profesionale de cofetărie arată atât de bine.
  4. Este o coacere destul de rapidă (25-30 de minute), așa că nu vă rătăciți și nu uitați de asta. Setați un cronometru și verificați cu o frigăruie la marcajul de 25 de minute. Când este gata, răcirea pe o grătar permite aerul sub tort, astfel încât să se răcească uniform.
  5. Scoateți brânza moale și untul din frigider în timp ce prăjitura se răcește, apoi ar trebui să fie gata să înghețe când sunteți.

Cum prepari zeama?

Acesta este disponibil în secțiunea de lapte și iaurt din majoritatea supermarketurilor din cutii. Dacă nu găsiți, amestecați pur și simplu 1 lingură de suc de lămâie sau oțet de vin alb în 250 ml de lapte integral, amestecați și lăsați 5 minute – apoi continuați cu rețeta.

Cât timp puteți păstra tortul de catifea roșie? Îl poți îngheța?

Bureții pot fi făcuți înainte și depozitați într-un recipient etanș timp de două zile sau congelați până la trei luni. Când doriți să serviți, dezghețați bureții la temperatura camerei peste noapte, apoi gheață urmând rețeta

Ingrediente

  • făină auto-crescătoare 175g
  • pudră de cacao 3 linguri
  • bicarbonat de sodiu 1 linguriță
  • zahăr pudră 150g
  • ouă 2
  • ulei de floarea soarelui (sau alt ulei fără aromă) 150ml
  • zer 150ml
  • colorant alimentar roșu 2 linguri

ÎNGELARE CU BRANZĂ

  • unt 100g, înmuiat
  • zahăr glazură 250g
  • brânză moale 300g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4 și tapetați două cutii sandwich de 18cm cu hârtie de copt. Se amestecă ingredientele uscate împreună într-un castron mare. Bateți ouăle și adăugați la ulei și zeama, apoi amestecați colorantul alimentar. Se amestecă ingredientele umede în uscat și apoi se bat împreună cu un tel electric până se formează un aluat neted.

  • Pasul 2

    Împărțiți amestecul între cutii și coaceți timp de 25-30 de minute sau până când a crescut și un frigăru înfipt în centrele prăjiturilor iese curat. Se răcește pe o grătar.

  • Pasul 3

    Pentru a face glazura, bateți untul și zahărul glazurat împreună până se omogenizează, apoi bateți în brânza moale. Puneți un strat de glazură între straturile de tort și apoi folosiți restul pentru a îngheța tortul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 684
  • Gras 41.2g
  • Saturează 16g
  • Carbohidrați 69.2g
  • Zaharuri 51,8g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 8.1g
  • Sare 1.1g
.
#Tort #catifea #rosie
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast